Хліб для хлібопічки «Scarlett»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Приготування домашнього хліба - заняття відповідальне і копітка, якщо у вас немає хлібопічки. Завдяки сучасній техніці для випічки зробити домашній хліб можна швидко і дуже легко.
Опис приготування:
Ніяка інша готова випічка не замінить домашній хліб. Століття сучасних технологій характеризується тим, що людство має можливість готувати швидко за допомогою спеціальної техніки. Щоб зробити хліб для хлібопічки"Скарлет" , потрібен мінімум продуктів і трохи часу. Ця техніка все готує сама, від вас вимагається тільки закласти все в чашу і натиснути потрібну функцію. Як це зробити - докладніше в рецепті далі.
- Борошно - 500 грам
- Вода - 320 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сухе молоко - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 чайних ложок
1. Цю хлібопічку я вибрала не випадково: вона компактна, функціональна і ідеально підходить для невеликої сім'ї. У ній 12 функцій, усіма з яких я завжди користуюся (є навіть приготування тіста для домашньої локшини / макаронів).
2. Приготування хліба в такій техніці - одне задоволення. Найчастіше я випікаю звичайний білий або французький хліб. До неї йде книга з рецептами, але можна готувати і за цим рецептом.
3. Крім цього, до хлібопічці йде мірний стакан і ложка, що дуже зручно і не потрібно мати на кухні спеціальні ваги. Все відміряється згідно інструкції за допомогою цих засобів.
4. Чаша в цій хлібопічці зручна і містка (з антипригарной поверхнею). Іноді я експериментую, знаходячи свій ідеальний рецепт. З добавок люблю використовувати кмин, кунжут і насіння. Отже, засинаєте все інгредієнти і включаєте потрібний режим.
5. Потім закриваєте кришкою і залишаєте техніку, вона сама все приготує. В середньому на приготування хліба йде близько 2, 5 годин. Дуже важливо, щоб сухі дріжджі були свіжими (сухі дріжджі теж краще тримати в холодильнику). Молоко теж потрібно використовувати сухе.
6. Якщо ви обмежені в часі, то можна використовувати функцію"Прискорений хліб" , але по ньому випічка виходить більш щільною і не так добре піднімається. Якщо вам потрібно відкласти час випічки, в цій хлібопічці є функція"Таймер" . Після приготування хліб ще трохи коштує і вже потім безперешкодно витягується.