Рецепт Хліб Адзімка (Adzimka) фото

Хліб Адзімка (Adzimka)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Любіть пробувати новенькі страви різних кухонь світу? Тоді зверніть увагу на це досить простий, але дуже цікавий варіант, як приготувати хліб"Адзімка" .

Опис приготування:

Незважаючи на свою назву, хліб"Адзімка" в домашніх умовах - це не просто тісто. В даному випадку використовується найпопулярніша начинка на основі лука і картоплі, але ви можете експериментувати і додати також грибочки або овочі, наприклад. Дуже класна випічка для всієї родини, рекомендую спробувати.

  • Борошно - 300 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Дріжджі - 25 грам
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Картопля - 500 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сир - 350 грам
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Перець - За смаком
хліб Адзімка (Adzimka) - фото крок 1
1. Для початку потрібно зайнятися тестом. У рецепті приготування хліба"Адзімка" використовується звичайне дріжджове тісто для піци. Отже, в теплій воді розчиніть цукор і дріжджі. Тим часом просійте з сіллю борошно в глибоку миску. Зробіть поглиблення, влийте в нього воду. Додайте оливкову олію, вимішайте тісто як слід. Залиште його в теплі, накривши рушником.
хліб Адзімка (Adzimka) - фото крок 2
2. Поки підходить тісто, відваріть в підсоленій воді картопля, розімніть його в пюре. Додайте щіпку перцю і близько половини тертого сиру. Все як слід перемішайте.
хліб Адзімка (Adzimka) - фото крок 3
3. Тісто розкачати на присипаної борошном поверхні. Викладіть тісто у жароміцних форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
хліб Адзімка (Adzimka) - фото крок 4
4. Паралельно розтопіть вершкове масло, з'єднайте його з подрібненим часником. Змастіть маслом тісто ще гарячим. При бажанні можна додати ароматні спеції за смаком.
хліб Адзімка (Adzimka) - фото крок 5
5. Розподіліть рівним шаром картопля. Наріжте тонкими скибочками цибулю, викладіть його зверху.
хліб Адзімка (Adzimka) - фото крок 6
6. Присипте тертим сиром і відправте заготовку в духовку.
хліб Адзімка (Adzimka) - фото крок 7
7. Випікайте хліб"Адзімка" в домашніх умовах близько 15-20 хвилин, поки сир на розплавиться і не утворюється апетитна рум'яна кірочка.

Схожі рецепти