Хліб Адзімка (Adzimka)
(покроковий рецепт з фото)
Любіть пробувати новенькі страви різних кухонь світу? Тоді зверніть увагу на це досить простий, але дуже цікавий варіант, як приготувати хліб "адзімка" .
Незважаючи на свою назву, хліб "адзімка" в домашніх умовах - це не просто тісто. В даному випадку використовується найпопулярніша начинка на основі лука і картоплі, але ви можете експериментувати і додати також грибочки або овочі, наприклад. Дуже класна випічка для всієї родини, рекомендую спробувати.
- Борошно - 300 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Дріжджі - 25 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Картопля - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сир - 350 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Перець - За смаком
1. Для початку потрібно зайнятися тестом. У рецепті приготування хліба "адзімка" використовується звичайне дріжджове тісто для піци. Отже, в теплій воді розчиніть цукор і дріжджі. Тим часом просійте з сіллю борошно в глибоку миску. Зробіть поглиблення, влийте в нього воду. Додайте оливкову олію, вимішайте тісто як слід. Залиште його в теплі, накривши рушником.
2. Поки підходить тісто, відваріть в підсоленій воді картопля, розімніть його в пюре. Додайте щіпку перцю і близько половини тертого сиру. Все як слід перемішайте.
3. Тісто розкачати на присипаної борошном поверхні. Викладіть тісто у жароміцних форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
4. Паралельно розтопіть вершкове масло, з'єднайте його з подрібненим часником. Змастіть маслом тісто ще гарячим. При бажанні можна додати ароматні спеції за смаком.
5. Розподіліть рівним шаром картопля. Наріжте тонкими скибочками цибулю, викладіть його зверху.
6. Присипте тертим сиром і відправте заготовку в духовку.
7. Випікайте хліб "адзімка" в домашніх умовах близько 15-20 хвилин, поки сир на розплавиться і не утворюється апетитна рум'яна кірочка.