Халва з манки
(покроковий рецепт з фото)
Халва з манки - національне блюдо південній Індії. На санскриті це блюдо звучить як Рава Кесарі і готують його зазвичай як дарунок богам під час національних свят.
Нічого складного в приготуванні халви з манки немає. Можна сказати, що це блюдо - просто нестандартне приготування манної каші. Не всі ж люблять манку на молоці! Халва з манки - корисне блюдо, яке прекрасно підійде для корисного сніданку. Особливо діти, люблячі всякі вкусняшки, будуть задоволені таким частуванням.
- Манна крупа - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Мигдаль - - За смаком (найкраще жменю)
- Ізюм - 1-2 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 0, 5 склянки
- Помаранчевий харчовий барвник - - Щепоток (або кориця)
У сковорідці нагріти дві ложки вершкового масла. В олії обсмажити рубані горіхи і родзинки. Готові горіхи і родзинки викласти на тарілочку.
Потім в сковорідці розчинити ще одну ложечку масла і обсмажити в ньому манку. Манну кашу слід обсмажувати декілька хвилин, до появи характерного запаху манки.
У каструльці закип'ятити дві склянки води зі склянкою цукру. У вийшла цукровий сироп (для красоти) можна додати помаранчевого барвника, або трохи кориці.
Потім в киплячий цукровий сироп висипати обсмажену манку і масло, що залишилося. Варити близько 5-7 хвилин на середньому вогні, весь час помішуючи, щоб не утворилося некрасивих грудочок.
У готову халву додати обсмажений родзинки і горіхи. Гарненько перемішати і халва готова. Їсти її можна як у теплом, так і в холодному вигляді!