Гуляш з курки
(покроковий рецепт з фото)
Гуляш з курки готується швидко, просто, в ньому не так багато калорій, як у м'ясного гуляшу. Додамо овочів, вина, спецій. Буде так смачно, що просто пальчики оближете! нагодуйте 6 голодних людей.
Як приготувати гуляш з курки?
1. Курку треба розділити на шматочки і промити. Можна купити тільки ніжки або крильця. На ваш розсуд. Якщо обідати у нас будуть 6 людина, то бажано, щоб кожному по шматочку і дісталося.
2. Шматочки курки посоліть і поперчіть.
3. Нагрійте в каструлі масло на середньому вогні і обсмажте в ньому курячі шматочки з усіх боків до золотистої скоринки.
4. Курку виберіть, а в каструлі, додавши, якщо треба, олія, обсмажте почищений і нарізаний півкільцями цибулю, нарізаний часник і очищені від шкірки і нарізані кубиками помідори. Шкірочка з помідорів злізе легко, якщо опустити помідори на кілька хвилин в окріп.
5. Потім до обсмаженою овочам додайте вино, парьте його хвилин 5 на середньому вогні. Треба, щоб випарувався алкоголь.
6. Додайте в каструлю бульйон, томатну пасту, каперси і розмарин. Перемішайте. Навантаження Kuric. Тушіте, поки сік не почне міхур. Потім понизьте вогонь до повільного, накрийте кришкою і тушкуйте ще 15 хвилин.
Гуляш з курки готовий! Прикрасьте його рубаною зеленню і подавайте з картоплею, рисом, хлібом або пастою.
Смачного!
- Курка - 1 штука (або шматочки курки)
- Сіль, перець - За смаком
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Цибулина - 1 штука (велика)
- Помідори - 4-5 штук
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Курячий бульйон - 1 Склянка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Петрушка - За смаком (для прикраси)
1. Курку треба розділити на шматочки і промити. Можна купити тільки ніжки або крильця. На ваш розсуд. Якщо обідати у нас будуть 6 людина, то бажано, щоб кожному по шматочку і дісталося.
2. Шматочки курки посоліть і поперчіть.
3. Нагрійте в каструлі масло на середньому вогні і обсмажте в ньому курячі шматочки з усіх боків до золотистої скоринки.
4. Курку виберіть, а в каструлі, додавши, якщо треба, олія, обсмажте почищений і нарізаний півкільцями цибулю, нарізаний часник і очищені від шкірки і нарізані кубиками помідори. Шкірочка з помідорів злізе легко, якщо опустити помідори на кілька хвилин в окріп.
5. Потім до обсмаженою овочам додайте вино, парьте його хвилин 5 на середньому вогні. Треба, щоб випарувався алкоголь.
6. Додайте в каструлю бульйон, томатну пасту, каперси і розмарин. Перемішайте. Навантаження Kuric. Тушіте, поки сік не почне міхур. Потім понизьте вогонь до повільного, накрийте кришкою і тушкуйте ще 15 хвилин.
Гуляш з курки готовий! Прикрасьте його рубаною зеленню і подавайте з картоплею, рисом, хлібом або пастою.
Смачного!