Рецепт Гуляш з курки фото

Гуляш з курки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Гуляш з курки готується швидко, просто, в ньому не так багато калорій, як у м'ясного гуляшу. Додамо овочів, вина, спецій. Буде так смачно, що просто пальчики оближете! нагодуйте 6 голодних людей.

Опис приготування:

Як приготувати гуляш з курки?

1. Курку треба розділити на шматочки і промити. Можна купити тільки ніжки або крильця. На ваш розсуд. Якщо обідати у нас будуть 6 людина, то бажано, щоб кожному по шматочку і дісталося.

2. Шматочки курки посоліть і поперчіть.

3. Нагрійте в каструлі масло на середньому вогні і обсмажте в ньому курячі шматочки з усіх боків до золотистої скоринки.

4. Курку виберіть, а в каструлі, додавши, якщо треба, олія, обсмажте почищений і нарізаний півкільцями цибулю, нарізаний часник і очищені від шкірки і нарізані кубиками помідори. Шкірочка з помідорів злізе легко, якщо опустити помідори на кілька хвилин в окріп.

5. Потім до обсмаженою овочам додайте вино, парьте його хвилин 5 на середньому вогні. Треба, щоб випарувався алкоголь.

6. Додайте в каструлю бульйон, томатну пасту, каперси і розмарин. Перемішайте. Навантаження Kuric. Тушіте, поки сік не почне міхур. Потім понизьте вогонь до повільного, накрийте кришкою і тушкуйте ще 15 хвилин.

Гуляш з курки готовий! Прикрасьте його рубаною зеленню і подавайте з картоплею, рисом, хлібом або пастою.

Смачного!


  • Курка - 1 штука (або шматочки курки)
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Цибулина - 1 штука (велика)
  • Помідори - 4-5 штук
  • Біле сухе вино - 1 Склянка
  • Курячий бульйон - 1 Склянка
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Каперсами - 1 Ст. Ложка
  • Розмарин - 1 Чайна ложка
  • Петрушка - За смаком (для прикраси)
Як приготувати гуляш з курки?

1. Курку треба розділити на шматочки і промити. Можна купити тільки ніжки або крильця. На ваш розсуд. Якщо обідати у нас будуть 6 людина, то бажано, щоб кожному по шматочку і дісталося.

2. Шматочки курки посоліть і поперчіть.

3. Нагрійте в каструлі масло на середньому вогні і обсмажте в ньому курячі шматочки з усіх боків до золотистої скоринки.

4. Курку виберіть, а в каструлі, додавши, якщо треба, олія, обсмажте почищений і нарізаний півкільцями цибулю, нарізаний часник і очищені від шкірки і нарізані кубиками помідори. Шкірочка з помідорів злізе легко, якщо опустити помідори на кілька хвилин в окріп.

5. Потім до обсмаженою овочам додайте вино, парьте його хвилин 5 на середньому вогні. Треба, щоб випарувався алкоголь.

6. Додайте в каструлю бульйон, томатну пасту, каперси і розмарин. Перемішайте. Навантаження Kuric. Тушіте, поки сік не почне міхур. Потім понизьте вогонь до повільного, накрийте кришкою і тушкуйте ще 15 хвилин.

Гуляш з курки готовий! Прикрасьте його рубаною зеленню і подавайте з картоплею, рисом, хлібом або пастою.

Смачного!

Схожі рецепти