Гречка з овочами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте гречку в духовці, вона вам сподобається! головне, щоб каша була ніжною і смачною, дотримуватися кількох правил, про них я розповім в рецепті, дивіться!
Отже, розповідаю, як приготувати гречку з овочами в духовці. Перше, це вибір тари для запікання, звичайно. Найкраще підійдуть глиняні горщики, керамічні форми або скло. Порада перша. Щоб гречка була розсипчастою, її потрібно заливати окропом. Порада друга. Щоб каша була смачною, солити її потрібно на самому початку, саму крупу або окріп. Приготована в духовці каша завжди виграє перед вареної на плиті. Хай щастить!
- Гречка ядриця - 130 грам (приблизно 1 склянка)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок (для смаження овочів)
- Вода - 2 склянки
1. Підготуйте продукти, приступимо. Гречку переберіть, замочіть на кілька хвилин у воді, потім промийте добре від пилу. Закип'ятіть дві склянки води. Увімкніть духовку на 200 градусів.
2. Овочі очистіть, вимийте. Поріжте кубиками.
3. На рослинному маслі обсмажити цибулю і моркву до м'якості, додайте перець і ще пару хвилин смажте.
4. У вогнетривкої формі (в якій плануєте запікати) змішайте смажені овочі та гречку, додайте сіль, пере чорний мелений, базилік. Перемішайте.
5. Залийте двома склянками окропу.
6. Накрийте щільно фольгою і поставте в гарячу духовку (180 градусів) з 30 хвилин.
7. Через 30 хвилин не поспішайте гречку відкривати, просто вимкніть духовку і залиште її запариться ще хвилин на 10-15.
8. Гречка з овочами в духовці готова! пробуйте, ніжна і розсипчаста каша з ароматом овочів і базиліка.