Гречка з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Це один з найбільш простих способів урізноманітнити спосіб приготування звичайної гречки. Це забере у вас зовсім мало часу, але ви отримаєте смачний і корисний гарнір. Готуємо гречку з морквою!
Що, безсумнівно, гречку можна просто зварити, і це вже буде досить смачний і ситний гарнір. Однак, ми можемо додати ще всього один інгредієнт, і зробити блюдо ще смачніше. Цей простий рецепт гречки з морквою саме такий і, повірте мені, ви дійсно відчуєте різницю. А, беручи до уваги той факт, що тут ми використовуємо оливкову олію, то в результаті ми отримаємо не тільки смачне, але і корисне блюдо, яке відмінно підійде на час посту. І хоча пояснювати тут особливо нічого, але зараз я розповім вам, як приготувати гречку з морквою за моїм рецептом.
- Гречана крупа - 250 мілілітрів
- Окріп - 400 мілілітрів
- Морква - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
Для початку нам необхідно очистити гречку від сміття і ретельно промити. Потім перекладаємо її в глибоку каструлю і заливаємо окропом, ставимо на вогонь. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь до середнього і готуємо, не закриваючи кришкою, до повного вбирання вологи.
Тепер можемо зайнятися морквою. Чистим, моєму і трьом її на крупній тертці, можна нарізати брусочками, як кому подобається.
У сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому моркву протягом 5-6 хвилин.
Зварену гречку перекладаємо на сковороду до моркви, перемішуємо, солимо за смаком і накриваємо кришкою. Готуємо на повільному вогні ще 2-3 хвилини.