Гречка з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Гречка з куркою - просте, але ситне комплексне блюдо, яке підійде на вечерю для всієї родини. Вам не потрібно буде ламати голову, який гарнір приготувати, так як він вже є в страві!
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати гречку з куркою, то просто прочитайте цей рецепт. З нього ви дізнаєтеся, як зробити смачне і ситне блюдо для всієї родини. Спробуйте додати до нього різну зелень або спеції. Блюдо виходить дуже ситне і смачне. Таку кашу із задоволенням їдять навіть діти. Смачного!
- Крупа гречана - 200 грам
- Вершки (10%) - 200 мілілітрів
- Стегенце курячий - 2 штуки
- Сир твердий - 100 грам
- Печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне, сіль, паприка - За смаком
Гречану крупу промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк. Потім опустіть її в киплячу підсолену воду і відварюють до повної готовності протягом двадцяти хвилин до тих пір, поки вода повністю не вбереться.
Ріпчасту цибулю очистіть і нарубати. Викладіть в розпечене рослинна олія і обсмажте. Гриби замочіть у воді. Вимийте і почистіть їх. Наріжте шампіньйони слайсами. Додайте до цибулі і обсмажте п'ять хвилин.
Відварну гречку перемішайте з цибулькою і грибочками. Візьміть форму для запікання, в якій плануєте готувати страву. Викладіть в неї гречку з грибами.
Стегенця курочки ретельно вимийте, видаліть залишки пір'я, якщо такі є. Обсушити м'ясо і натріть сумішшю з солі і солодкої меленої паприки. Викладіть стегенця на гречку, трохи їх туди вдавите.
Відкрийте пакет з вершками, вилийте їх поверх курки з гречкою. Натріть будь-який твердий сир і присипте їм рівномірно все блюдо. Випікайте його в духовці, при температурі в 200 градусів близько сорока хвилин.