Гречка з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Для мене гречка - дуже специфічна крупа, на відміну від рису, наприклад. Якщо другу я можу приготувати майже з будь-якими овочами і м'ясом, використовувати в якості начинки, то з першої зовсім по-іншому.
Схоже, я знайшла відмінне поєднання. Нижче я описала, як приготувати гречку з капустою. Це шикарний гарнір для багатьох м'ясних страв. Можна це блюдо вживати і як повноцінне друга, адже це дуже ситно. Рецепт вже перевірений не раз моєю сім'єю, тому можете сміливо його використовувати, готуючи вечерю чи обід. Тільки спробуйте, і ви відразу полюбите цей гарнір!
- Гречка - 1, 5 склянки
- Білокачанна капуста - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Очистіть і помийте лук з морквою. Лук наріжте кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Капусту наріжте соломкою.
На сковороді розігрійте масло. Гасіть на ньому морква з цибулею на середньому вогні 3 хвилини, постійно помішуючи.
Після цього додайте капусту. Перемішайте і продовжуйте тушкувати ще 3 хвилини. Потім додайте томатну пасту, ще раз перемішайте і зніміть з плити.
Гречку переберіть і покладіть в казан. Додайте до неї тушковані овочі. Приправити сіллю і poperčite.
Залийте блюдо окропом, щоб всі інгредієнти були під водою. Доведіть все до кипіння, а потім зменшіть вогонь.
Готуйте гарнір протягом 30 хвилин під кришкою. Подавайте з зеленню. Приємного вам апетиту!