Гороховий суп з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Хочете на обід ситний, смачний і апетитний супчик для всієї родини? Тоді настійно рекомендую взяти на замітку цей рецепт. Наваристий і ароматний, суп напевно доведеться вам до душі. Спробуйте!
Покажу вам покроково, як приготувати гороховий суп з куркою і замороженими овочами. Це чудовий рецепт, який підійде не тільки для плити, але і для мультиварки. Дуже зручно використовувати заморожені мікси взимку, а влітку їх сміливо можна замінити свіжими овочами.
- Курка - 1/2 кілограма
- Горох - 1 Склянка
- Картопля - 3 штуки (великі)
- Суміш заморожених овочів - 150 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Набір інгредієнтів для супу невеликий і недорогий. В якості основи можна використовувати гомілки, стегенця або курячі спинки.
2. Горох промийте кілька разів, залийте водою і залиште на ніч.
3. Бульйон, до речі, теж можна зварити заздалегідь. Курку вимийте, викладіть в каструлю з водою і варіть годинку-півтори на повільному вогні. Підсолити трохи бульйон.
4. Готовий бульйон процідити (курочку розберіть, відокремивши м'ясо від кісточок) і викладіть в нього горох. Варіть на середньому вогні близько півгодини, прибираючи в процесі піну.
5. Поки вариться горох очистіть і подрібніть картопля.
6. Додайте в каструлю і продовжуйте варити ще хвилин 15.
7. В кінці додайте овочі.
8. А також спеції за смаком і при необхідності ще солі. Проваріть кілька хвилин, зніміть гороховий суп з куркою з вогню і залиште під кришкою хвилин на 10-15 перед подачею.
Смачного!
Смачного!