Рецепт Горохові котлети фото

Горохові котлети
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Горох
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Корисний обід
Гарячі страви, Котлети

Ситні і смачні горохові котлети - дуже цікаве блюдо, яке стане в нагоді тим, хто постить, а також вегетаріанцям. Та й не тільки їм Любителів гороху воно теж зацікавить.

Рецепт приготування котлет з гороху не дуже складний. Найскладніше в процесі - це сформувати котлети. Але з цим легко впоратися - змочуйте ложку водою і набирайте котлетну масу і викладайте відразу на сковорідку. Або панірують котлетки в сухарях або манки. І ще - Не робіть котлети великого розміру, вони дуже ніжні і можуть розвалюватися, коли ви їх будете перевертати на сковорідці. А в іншому - це досить простий процес. Рецепт з фото вам допоможе. Подавати котлети з гороху можна з будь-яким соусом. Бажано з гостреньким. Беріться за справу і смачного вам обіду.

  • Горох - 400 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Олія соняшникова - 100 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
горохові котлети - фото крок 1
Горох заливаємо водою і залишаємо на ніч. Потім він швидше звариться.
горохові котлети - фото крок 2
Заливаємо горох водою, злегка солимо і варимо близько години. Він повинен стати м'яким, але не розвариться. Зайву воду потім зливаємо.
горохові котлети - фото крок 3
Подрібнюємо варений горох в блендері до стану пюре.
горохові котлети - фото крок 4
Цибулини очищаємо, дрібно нарізаємо і підсмажуємо до золотистого кольору. Рослинного масла беремо мінімальну кількість.
горохові котлети - фото крок 5
Перемішуємо горох зі смаженою цибулею. Додаємо борошно, сіль і перець за смаком.
горохові котлети - фото крок 6
Формуємо ложкою з отриманої маси котлети і смажимо на розігрітій олії.
горохові котлети - фото крок 7
Готові котлети краще викладати на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишки масла.

Схожі рецепти