Горохові коржі
(покроковий рецепт з фото)
Чудові горохові коржі стануть прекрасною заміною традиційним хлібо-булочних виробів на вашому столі. Коржі виходять пісними, при цьому дуже ситними і насиченими. Спробуйте!
Приготуємо горохові коржі в домашніх умовах. Відваріть горох до готовності, потім пюріруйте його блендером і змішайте з приготовленою опарою. Додайте борошно і обсмажену цибулю, замісіть тісто. Сформуйте з тіста коржі, присипте їх кунжутом і спеціями. Випікайте в духовці 20 хвилин. Хай щастить!
- Горох - 200 грам
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі свіжі - 7 грам
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
Відваріть горох до готовності.
За допомогою блендера перетворюємо горох в пюре і даємо йому охолонути.
Змішуємо 3 ст.Л. Теплої води, 1 ст.Л. Борошна, цукор і дріжджі.
Чекаємо, поки проявиться шапочка з піни.
Додайте опару в горохове пюре. Також додайте 1 ст.Л. Оливкового масла.
Ретельно перемішайте.
До отриманої маси додайте борошно і злегка обсмажену цибулю.
Замісити тісто.
Деко змащуємо маслом. З тіста формуємо коржі середнього розміру.
Змастіть коржі оливковою олією і присипте кунжутом і іншими спеціями (по бажанню). Залиште на 20 хвилин, щоб коржі піднялися.
Випікаємо коржі в духовці 20 хвилин, температура 200 градусів. Смачного!