Горбуші, тушкована з овочами
(покроковий рецепт з фото)
У мене давно припасений цікавий рецепт. І я хочу поділитися, як приготувати горбушу, тушковану з овочами. Рибка в цій страві виходить неймовірно ніжною і м'якою.
Дана риба добре поєднується з незвичайним соусом. Я пропоную зробити її з підливою. Такий смак ви запам'ятаєте надовго, і вам напевно ще не раз захочеться повторити рецепт. Пробуйте!
- Горбуші - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вода - 1, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Помийте, очистіть і розріжте поперек тушку риби. Поріжте її на 4 стейк. Кожен поперчіть, посоліть і залиште маринуватися на 15 хвилин.
Натріть моркву на крупній тертці, а цибуля наріжте півкільцями. Розігрійте сковороду з маслом і відправте туди овочі.
Протушкувати овочеву суміш до морквяного кольору. Зверху викладіть горбушу.
Вилийте в сковороду воду. Туди ж додайте лавровий лист. Прикрийте блюдо кришкою і тушкуйте 10 хвилин.
Приготуйте підливу. Для цього борошно змішайте з соєвим соусом, кетчупом і однією столовою ложкою води. Залийте сумішшю тушковане блюдо.
Після того, як все закипить, прибирайте сковороду з вогню. Дайте страві постояти хвилин 7. Готову страву відмінно поєднується з картоплею і кропом.