Рецепт Горбуші, тушкована з овочами фото

Горбуші, тушкована з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти
Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.

У мене давно припасений цікавий рецепт. І я хочу поділитися, як приготувати горбушу, тушковану з овочами. Рибка в цій страві виходить неймовірно ніжною і м'якою.

Опис приготування:

Дана риба добре поєднується з незвичайним соусом. Я пропоную зробити її з підливою. Такий смак ви запам'ятаєте надовго, і вам напевно ще не раз захочеться повторити рецепт. Пробуйте!

  • Горбуші - 400 грам
  • Морква - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Кетчуп - 2 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
горбуші, тушкована з овочами - фото крок 1
Помийте, очистіть і розріжте поперек тушку риби. Поріжте її на 4 стейк. Кожен поперчіть, посоліть і залиште маринуватися на 15 хвилин.
горбуші, тушкована з овочами - фото крок 2
Натріть моркву на крупній тертці, а цибуля наріжте півкільцями. Розігрійте сковороду з маслом і відправте туди овочі.
горбуші, тушкована з овочами - фото крок 3
Протушкувати овочеву суміш до морквяного кольору. Зверху викладіть горбушу.
горбуші, тушкована з овочами - фото крок 4
Вилийте в сковороду воду. Туди ж додайте лавровий лист. Прикрийте блюдо кришкою і тушкуйте 10 хвилин.
горбуші, тушкована з овочами - фото крок 5
Приготуйте підливу. Для цього борошно змішайте з соєвим соусом, кетчупом і однією столовою ложкою води. Залийте сумішшю тушковане блюдо.
горбуші, тушкована з овочами - фото крок 6
Після того, як все закипить, прибирайте сковороду з вогню. Дайте страві постояти хвилин 7. Готову страву відмінно поєднується з картоплею і кропом.

Схожі рецепти