Рецепт Горбуша в духовці фото

Горбуша в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Простий рецепт приготування горбуші в духовці - ідеальний вибір для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і фігурою. Це вишукане блюдо здатне прикрасити не тільки повсякденний, але і святковий стіл!

Опис приготування:

Ніжна, соковита риба, ароматний соус зі сметани і пряних трав, м'яка тягуча сирна шубка, покрита хрусткою золотистою скоринкою… Від такої рибки навіть найзавзятіші м'ясоїди не відмовляться! Так що рецепт приготування горбуші в духовці постане перед вами зайвим, я думаю.

Для тих, хто хоче скинути пару-трійку зайвих кілограмів, як гарнір підійде легкий зелений салат, а любителі поїсти щільніше вони будуть їсти його горбушу з картопляним пюре або відвареним рисом. Смачно буде і в тому, і в іншому випадку!

  • Горбуші - 600 грам
  • Сир твердий - 150 грам
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Пряні трави - За смаком (чебрець, орегано, майоран і т.Д.)
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
  • Лимон - 0, 5 штуки
горбуша в духовці - фото крок 1
Рибу відокремити від шкіри, вийняти кістки і нарізати невеликими (приблизно по 100 грамів) шматками.
горбуша в духовці - фото крок 2
Полити соком лимона, посолити.
горбуша в духовці - фото крок 3
Сметану змішати з сіллю і спеціями.
горбуша в духовці - фото крок 4
Викласти рибу в змащену маслом форму для запікання.
горбуша в духовці - фото крок 5
Полити сметаною, розрівняти ложкою.
горбуша в духовці - фото крок 6
Сир натерти на тертці.
горбуша в духовці - фото крок 7
Посипати рибу сиром.
горбуша в духовці - фото крок 8
І відправити в розігріту до 180С духовку приблизно на півгодини.
Готову страву розкласти по порційних тарілках і подавати гарячим!

Схожі рецепти