Горбуша в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт приготування горбуші в духовці - ідеальний вибір для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і фігурою. Це вишукане блюдо здатне прикрасити не тільки повсякденний, але і святковий стіл!
Ніжна, соковита риба, ароматний соус зі сметани і пряних трав, м'яка тягуча сирна шубка, покрита хрусткою золотистою скоринкою… Від такої рибки навіть найзавзятіші м'ясоїди не відмовляться! Так що рецепт приготування горбуші в духовці постане перед вами зайвим, я думаю.
Для тих, хто хоче скинути пару-трійку зайвих кілограмів, як гарнір підійде легкий зелений салат, а любителі поїсти щільніше вони будуть їсти його горбушу з картопляним пюре або відвареним рисом. Смачно буде і в тому, і в іншому випадку!
- Горбуші - 600 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Крем - 0, 5 склянки
- Пряні трави - За смаком (чебрець, орегано, майоран і т.Д.)
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
- Лимон - 0, 5 штуки
Рибу відокремити від шкіри, вийняти кістки і нарізати невеликими (приблизно по 100 грамів) шматками.
Полити соком лимона, посолити.
Сметану змішати з сіллю і спеціями.
Викласти рибу в змащену маслом форму для запікання.
Полити сметаною, розрівняти ложкою.
Сир натерти на тертці.
Посипати рибу сиром.
І відправити в розігріту до 180С духовку приблизно на півгодини.
Готову страву розкласти по порційних тарілках і подавати гарячим!
Готову страву розкласти по порційних тарілках і подавати гарячим!