Голубці в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, тануть, ситні і поживні, з приємним соусом - це все про голубці. Готую страву вже багато років за фірязикам рецептом, як приготувати голубці в соусі, який дістався мені від бабусі.
Скільки господинь, стільки і рецептів приготування голубців. Одні роблять їх з м'яса птиці, а інші використовують тільки яловичину або свинину. Мені зустрічався рецепт пісних голубців (зовсім без м'яса). Обов'язковою умовою смачних голубців є соус, який забезпечує страві соковитість.
- Фарш із яловичини - 1 кілограм
- Мал - 1 Склянка
- Капуста - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Кетчуп - 3 Ст. Ложки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
1. Мал промиваю і відварюю до напівготовності, потім відкидаю його на сито і залишаю до охолодження.
2. Фарш у мене яловичий, перекладаю його в миску, додаю до нього остиглий рис.
3. Цибуля нарізаю дуже дрібно (можна пропустити його через м'ясорубку), додаю його до фаршу.
4. Вбиваю одне куряче яйце, гарненько перемішую, за смаком додаю сіль.
5. Каструлю з водою ставлю на вогонь. Коли вода закипить, кладу качан капусти, розпарюють його (поки листи не стануть відриватися).
6. Дістаю качан капусти, розбираю його. Викладаю лист, на одну сторону викладаю невелику кількість фаршу, скручую голубці.
7. Всі скорочення голубці укладаю в каструлю, заливаю трохи води.
8. Посипаю спеціями (у мене суміш перців і суміш для приготування других страв), солю, викладаю сметану.
9. Зверху поливаю все томатним кетчупом, відправляю каструлю на вогонь.
10. Готую під закритою кришкою на слабкому вогні після запікання близько 60 хвилин.
11. Готові голубці подаю обов'язково гарячими, з томатним соусом, поливаю сметаною.