Рецепт Голубці в соусі фото

Голубці в соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Молочні продукти , Капуста , Фарш
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ніжні, тануть, ситні і поживні, з приємним соусом - це все про голубці. Готую страву вже багато років за фірязикам рецептом, як приготувати голубці в соусі, який дістався мені від бабусі.

Опис приготування:

Скільки господинь, стільки і рецептів приготування голубців. Одні роблять їх з м'яса птиці, а інші використовують тільки яловичину або свинину. Мені зустрічався рецепт пісних голубців (зовсім без м'яса). Обов'язковою умовою смачних голубців є соус, який забезпечує страві соковитість.

  • Фарш із яловичини - 1 кілограм
  • Мал - 1 Склянка
  • Капуста - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Кетчуп - 3 Ст. Ложки
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком
голубці в соусі - фото крок 1
1. Мал промиваю і відварюю до напівготовності, потім відкидаю його на сито і залишаю до охолодження.
голубці в соусі - фото крок 2
2. Фарш у мене яловичий, перекладаю його в миску, додаю до нього остиглий рис.
голубці в соусі - фото крок 3
3. Цибуля нарізаю дуже дрібно (можна пропустити його через м'ясорубку), додаю його до фаршу.
голубці в соусі - фото крок 4
4. Вбиваю одне куряче яйце, гарненько перемішую, за смаком додаю сіль.
голубці в соусі - фото крок 5
5. Каструлю з водою ставлю на вогонь. Коли вода закипить, кладу качан капусти, розпарюють його (поки листи не стануть відриватися).
голубці в соусі - фото крок 6
6. Дістаю качан капусти, розбираю його. Викладаю лист, на одну сторону викладаю невелику кількість фаршу, скручую голубці.
голубці в соусі - фото крок 7
7. Всі скорочення голубці укладаю в каструлю, заливаю трохи води.
голубці в соусі - фото крок 8
8. Посипаю спеціями (у мене суміш перців і суміш для приготування других страв), солю, викладаю сметану.
голубці в соусі - фото крок 9
9. Зверху поливаю все томатним кетчупом, відправляю каструлю на вогонь.
голубці в соусі - фото крок 10
10. Готую під закритою кришкою на слабкому вогні після запікання близько 60 хвилин.
голубці в соусі - фото крок 11
11. Готові голубці подаю обов'язково гарячими, з томатним соусом, поливаю сметаною.

Схожі рецепти