Гібаніца
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу запропонувати вам дуже смачний сербський пиріг, який дуже люблять в усіх балканських регіонах. Готується просто, а виглядає дуже ефектно. Пригощайтеся!
Пиріг може бути зроблений як з сиром і сиром, так і в солодкому варіанті. Замість тісто філо можна використовувати тонко розкачане прісне тісто або тонкий лаваш. Кількість сиру і сиру можна змінювати під свій смак. Смачного!
- Тісто філо - 500 грам
- Сир - 200 грам (жирний)
- Фета - 100 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Крем - 150 грам(25% жирності)
- Вода мінеральна - 200 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Перемішайте яйця в однорідну масу.
Складіть в іншу чашу сир, фету і сметану. Перемішайте до однорідного стану.
Додайте яйця і перемішайте до однорідності.
Влийте мінеральну воду і рослинне масло. Перемішайте.
Змастіть форму маслом і покладіть розморожений лист тіста, щоб звисали краю.
Відкладіть один лист в сторону і накрийте вологим рушником. Візьміть один лист тіста, скомкають його в грудку, опустіть в рідку масу.
Перекладіть змочений грудку в форму. Зробите так з усіма листами.
Застелите верх відкладеним листом і заправте краю по колу. Змастіть верх залишками рідкої маси.
Накрийте звисаючими краями і змастіть тісто розтопленим маслом.
Запікайте в духовці при температурі 200 градусів протягом 50 хвилин, до золотистої скоринки.
Остудіть і подавайте до столу.
Смачного!