Рецепт Гібаніца фото

Гібаніца
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Фета, Тісто філо
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На полуденок, На сніданок
Випічка, Пироги

Сьогодні я хочу запропонувати вам дуже смачний сербський пиріг, який дуже люблять в усіх балканських регіонах. Готується просто, а виглядає дуже ефектно. Пригощайтеся!

Пиріг може бути зроблений як з сиром і сиром, так і в солодкому варіанті. Замість тісто філо можна використовувати тонко розкачане прісне тісто або тонкий лаваш. Кількість сиру і сиру можна змінювати під свій смак. Смачного!

  • Тісто філо - 500 грам
  • Сир - 200 грам (жирний)
  • Фета - 100 грам
  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Рослинна олія - 150 мілілітрів
  • Крем - 150 грам(25% жирності)
  • Вода мінеральна - 200 мілілітрів
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
гібаніца - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
гібаніца - фото крок 2
Перемішайте яйця в однорідну масу.
гібаніца - фото крок 3
Складіть в іншу чашу сир, фету і сметану. Перемішайте до однорідного стану.
гібаніца - фото крок 4
Додайте яйця і перемішайте до однорідності.
гібаніца - фото крок 5
Влийте мінеральну воду і рослинне масло. Перемішайте.
гібаніца - фото крок 6
Змастіть форму маслом і покладіть розморожений лист тіста, щоб звисали краю.
гібаніца - фото крок 7
Відкладіть один лист в сторону і накрийте вологим рушником. Візьміть один лист тіста, скомкають його в грудку, опустіть в рідку масу.
гібаніца - фото крок 8
Перекладіть змочений грудку в форму. Зробите так з усіма листами.
гібаніца - фото крок 9
Застелите верх відкладеним листом і заправте краю по колу. Змастіть верх залишками рідкої маси.
гібаніца - фото крок 10
Накрийте звисаючими краями і змастіть тісто розтопленим маслом.
гібаніца - фото крок 11
Запікайте в духовці при температурі 200 градусів протягом 50 хвилин, до золотистої скоринки.
гібаніца - фото крок 12
Остудіть і подавайте до столу.
гібаніца - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти