Геркулесова каша на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Найсмачніша, корисна і поживна каша - це геркулесовая, і готується вона швидше і легше інших каш. Її можна зварити у воді, але щоб смак був довше ніжний, краще зробити цю кашу на молоці.
Цей простий рецепт геркулесовой каші на молоці для мене номер один, коли язик йде про приготування смачного і поживного сніданку. Геркулесові пластівці на відміну від вівсянки варяться набагато швидше, що дозволяє нам зекономити дорогоцінний час вранці. Думаю, говорити про користь такого блюда для нашого організму не потрібно зайвий раз, все і так знають, що робити геркулесовую кашу на молоці в домашніх умовах потрібно якомога частіше, особливо до сніданку.
- Пластівці геркулесу - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - За смаком
- Сіль - За смаком
Рідина і геркулесових пластівці ми беремо в пропорції 2:1. Якщо ви хочете отримати більш насичений молочний смак, то візьміть 2 склянки молока на стакан пластівців. Особисто я іноді розбавляю молоко водою, щоб каша вийшла менш калорійна.
Отже, наливаємо молоко (або суміш молока з водою) в каструльку і доводимо до кипіння. Постійно помішуючи киплячу рідину, всипаємо в каструльку геркулесових пластівці.
Не перестаючи помішувати, варимо кашу на повільному вогні протягом 3 хвилин, після чого вимикаємо вогонь. Додаємо в кашу вершкове масло, сіль і цукор, перемішуємо все і на 5-10 хвилин залишаємо кашу настоюватися під кришкою.
Всього 15 хвилин і наш корисний і дуже смачний сніданок готовий. Приємного всім апетиту!