Гарбузовий чилі з кавою
(покроковий рецепт з фото)
Просто чумний варіант чилі! Насичений аромат і глибокий смак. Нескладне в приготуванні, але просто чудове чилі! Велика кількість овочів, яскраві прянощі і ... Трохи міцної кави! Приготуйте це чилі на вечірку - ніхто не засне і не сумуватиме!
Чилі - демократичне блюдо і цілком допускає добавки сезонних овочів. Восени обов'язково додайте в чилі гарбуз, у неї в цій страві цілком «мексиканський» характер. А трохи кави підкреслить смак чилі і додасть йому аромат димку.
- Фарш яловичий - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Морква - 1 штука
- Гарбуз - 300 грам
- Солодкий перець - 1 штука
- Перець угорський среднеострие - 1 штука
- Кукурудза консервована - 200 грам
- Квасоля червона консервована - 350 грам
- Помідори у власному соку - 300 мілілітрів
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Кава чорний заварний - 150 мілілітрів
- Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
- Суміш прянощів - 1 Ст. Ложка (мексиканська суміш)
- Орегано - 1 Чайна ложка
Овочі очистіть і наріжте досить великими кубиками.
Я люблю готувати чилі в мультиварці, але можна і на плиті в глибокому сотейнику. Розігрійте масло і обсмажте цибулю з часником до легкої позолоти.
Викладіть крупно рубаний фарш, обсмажуйте до рум'янцю і розсипчастості.
Додайте моркву, смажте пару хвилин. Потім покладіть гарбуз і перець. Обсмажте все разом ще хвилин п'ять.
Влийте розім'яті з соком помідори, додайте половину прянощів і коричневий цукор. Посоліть за смаком і добре перемішайте. Тушіте 5 хвилин.
Викладіть в чилі промиті квасолю і кукурудзу. Додайте залишилися прянощі.
Влийте міцну чорну каву - неодмінно свіжозварений з зерен. Добре перемішайте і тушкуйте 10 хвилин. Потім потримаєте чилі в режимі "збереження тепла" ще 15 хвилин. Цей прийом додасть соусу глибоку бархатистість.
Подавайте чилі гарячим, доповнивши часниковим хлібом або кукурудзяними коржиками і свіжою зеленню.