Рецепт Гарбузовий чилі з кавою фото

Гарбузовий чилі з кавою
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
М'ясо, Овочі, Фарш, Гарбуз
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Рагу, Гостре

Просто чумний варіант чилі! Насичений аромат і глибокий смак. Нескладне в приготуванні, але просто чудове чилі! Велика кількість овочів, яскраві прянощі і ... Трохи міцної кави! Приготуйте це чилі на вечірку - ніхто не засне і не сумуватиме!

Чилі - демократичне блюдо і цілком допускає добавки сезонних овочів. Восени обов'язково додайте в чилі гарбуз, у неї в цій страві цілком «мексиканський» характер. А трохи кави підкреслить смак чилі і додасть йому аромат димку.


  • Фарш яловичий - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Морква - 1 штука
  • Гарбуз - 300 грам
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Перець угорський среднеострие - 1 штука
  • Кукурудза консервована - 200 грам
  • Квасоля червона консервована - 350 грам
  • Помідори у власному соку - 300 мілілітрів
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Кава чорний заварний - 150 мілілітрів
  • Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
  • Суміш прянощів - 1 Ст. Ложка (мексиканська суміш)
  • Орегано - 1 Чайна ложка
гарбузовий чилі з кавою - фото крок 1
Овочі очистіть і наріжте досить великими кубиками.
гарбузовий чилі з кавою - фото крок 2
Я люблю готувати чилі в мультиварці, але можна і на плиті в глибокому сотейнику. Розігрійте масло і обсмажте цибулю з часником до легкої позолоти.
гарбузовий чилі з кавою - фото крок 3
Викладіть крупно рубаний фарш, обсмажуйте до рум'янцю і розсипчастості.
гарбузовий чилі з кавою - фото крок 4
Додайте моркву, смажте пару хвилин. Потім покладіть гарбуз і перець. Обсмажте все разом ще хвилин п'ять.
гарбузовий чилі з кавою - фото крок 5
Влийте розім'яті з соком помідори, додайте половину прянощів і коричневий цукор. Посоліть за смаком і добре перемішайте. Тушіте 5 хвилин.
гарбузовий чилі з кавою - фото крок 6
Викладіть в чилі промиті квасолю і кукурудзу. Додайте залишилися прянощі.
гарбузовий чилі з кавою - фото крок 7
Влийте міцну чорну каву - неодмінно свіжозварений з зерен. Добре перемішайте і тушкуйте 10 хвилин. Потім потримаєте чилі в режимі "збереження тепла" ще 15 хвилин. Цей прийом додасть соусу глибоку бархатистість.
гарбузовий чилі з кавою - фото крок 8
Подавайте чилі гарячим, доповнивши часниковим хлібом або кукурудзяними коржиками і свіжою зеленню.

Схожі рецепти