Гарбуз, запечена в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас з зими залишилася гарбуз, пропоную запекти її з солодкою начинкою. Це прекрасний і корисний десерт для всієї родини. Дивіться, як приготувати гарбуз, запечену у фользі, і пробуйте!
Суть такого приготування гарбуза в фользі в тому, щоб підтримувати необхідну температуру в тій частині овоча, де знаходиться начинка. Крім того, якщо в процесі запікання з гарбуза буде виділятися сік, фольга утримає йому і не дасть розтектися. Так гарбуз буде соковитіше, а вам не доведеться відмивати деко
- Гарбуз - 1 штука (близько 2 кг)
- Груші солодкі - 4-5 штук
- Ізюм - 50 грам
- Кокосове молоко - 150 мілілітрів (можна використовувати мед (2 ст. Ложки))
Гарбуз вимиємо і висушити. Потім зріжемо верхівку як кришечку, вичистимо насіння і волокна. Якщо використовуєте мед, то промажте їм м'якоть всередині гарбуза. Розігрійте духовку до 170 градусів.
Для начинки очистіть груші і наріжте великими шматочками, промийте родзинки. Я не використовую мед, а заливаю в гарбуз кокосове молоко, туди ж кладу груші і родзинки.
Беремо довгі шматочки фольги, кладемо їх навхрест, а потім обертаємо гарбуз фольгою, як на фото, формуючи щось на зразок миски. Накриваємо гарбуз "кришечкою" .
Ставимо гарбуз в духовку години на 2, 5. Регулюйте час приготування в залежності від розміру гарбуза. Подавайте блюдо як десерт. Можна полити солодким соусом.