Фруктова шарлотка
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотку будемо готувати не в класичному її розумінні, т. До. Тісто буде зовсім інша, але все дуже просто, швидко і фруктово! Обов'язково порадуйте своїх рідних цим швидким пирогом!
Фрукти для пирога можете вибирати будь-які. У холодну пору це можуть бути яблука і груші. А влітку додайте до них сливи, абрикоси або навіть не дуже "мокрі" ягоди, такі як чорна смородина, чорниця. Тісто у пирога виходить трохи вологе і досить щільне, так і має бути. Як приготувати фруктову шарлотку розповім в покроковому рецепті.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Кефір - 1, 3 склянки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 5-1 чайних ложки (за смаком)
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Яблуко - 2 штуки
- Груша - 2 штуки (або 1 велика)
- Яйця - 2 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яйця розітріть з цукром і додайте 2 виду масла. Вершкове - розтопіть.
Потім додайте кефір і все добре перемішайте.
Змішайте все сухі складові: борошно, розпушувач, корицю і цукор. Просійте і введіть в тісто.
Фрукти очистіть від серцевини, наріжте невеликими шматочками і відправте в тісто.
Форму (26 см) змастіть рослинною олією, влийте тісто і поставте випікатися 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.
Наша фруктова шарлотка готова! Нарізати на порційні шматочки, прикрасьте цукровою пудрою, цедрою апельсина і подавайте до столу! Смачного!