Французькі макаруни
(покроковий рецепт з фото)
Яскраві і тануть у роті макаруни можна приготувати до чаю, кава, десерт, святкова вечеря і навіть в подарунок! А тепер ви можете приготувати французькі макаруни самостійно, просто подивившись рецепт!
Макаруни досить популярні як у Франції, так і в Італії. І у нас їх вже роблять повсюдно. По суті, вони нагадують безе, але тільки з додаванням мигдальної муки - це найголовніша складова частина макарун. Щоб приготувати правильні макаруни, Не забувайте виконувати рецептуру, температуру випічки і приготування сиропу. Їх можна зробити білими, без додавання в сироп барвників, але з ними, як мені здається, набагато веселіше.
- Мигдалеве борошно - 150 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Вода - 50 грам
- Білок - 100 грам
- Барвник - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Найголовніше - це точність, ніяких "на око", це не той рецепт.
Просійте через дрібне сито миндальную борошно, в ній не повинно бути великих частинок.
Просійте через дрібне сито миндальную борошно, в ній не повинно бути великих частинок.
Додайте в миндальную борошно цукрову пудру (її теж краще просіяти). Розмішайте суміш віночком або міксером, а потім теж ще раз просійте.
Мартенс відділи Желтков.
Потрібно точно 100 грамів білків, тому озбройтеся вагами і все зважте.
Потрібно точно 100 грамів білків, тому озбройтеся вагами і все зважте.
Змішайте 150 грамів цукру і 50 грамів води.
Підготуйте кондитерський мішок заздалегідь, а також пергамент і трафарети під макаруни - їх діаметр повинен бути 3-4 см.
Інгредієнти підготували, можна приступати до готування: тримайте під рукою перші 50 грамів білка і міксер, а тим часом - поставте сироп, додавши барвник, на вогонь. Варіть до досягнення 95 градусів (без термометра тут нікуди).
Як досягне цієї температури - збийте на максимальній швидкості білки до білих піків. Коли сироп досягне 110 градусів - додайте його (що, гарячим), поступово в білки, продовжуючи збивати їх.
Як досягне цієї температури - збийте на максимальній швидкості білки до білих піків. Коли сироп досягне 110 градусів - додайте його (що, гарячим), поступово в білки, продовжуючи збивати їх.
Ось такі вони повинні вийде вже з сиропом. Далі суміш треба остудити до 45 градусів.
В остиглі білки (збиті з сиропом) додайте інші 50 грамів білків.
А також борошно з цукровою пудрою.
Силіконової лопаткою перемішайте доти, поки консистенція не стане гладкою і рідкуватої. З лопатки маса повинна стікати плавно.
Силіконової лопаткою перемішайте доти, поки консистенція не стане гладкою і рідкуватої. З лопатки маса повинна стікати плавно.
Наповніть кондитерський мішок отриманою масою, заповніть раніше підготовлений трафарет.
Дайте макарунами постояти хвилин 20-30. А поки розігрійте духовку до 140 градусів.
Потім поставте деко з макарунами на середній рівень і запікайте 12-15 хвилин.
Потім поставте деко з макарунами на середній рівень і запікайте 12-15 хвилин.
Через хвилин 5 макаруни піднімуться, у них з'явиться як би пояс, його називають "спідничкою" Mcarthur.
Переверніть деко, щоб вони підсушити рівномірно. Вони можуть запікатися до 17 хвилин, але ні в якому разі не можна змінювати температуру! Якщо макаруни не поламати або не потріскається і їх легко можна підняти за допомогою ножа, значить вони готові.
Переверніть деко, щоб вони підсушити рівномірно. Вони можуть запікатися до 17 хвилин, але ні в якому разі не можна змінювати температуру! Якщо макаруни не поламати або не потріскається і їх легко можна підняти за допомогою ножа, значить вони готові.
Готовим макарунами дайте охолонути, а поки можете приготувати крем для змащення двох половинок. Це може бути готовий крем, ганаш з білого або чорного шоколаду, навіть простий варення або джем.
Ось такими вийшли червоненькі макаруни. Приємного чаювання!