Фірн
(покроковий рецепт з фото)
ФІРН - це древнє східне ласощі, приготоване на основі молока і рисової муки. Десерт виходить неймовірно ніжним, легким, шовковистим і з красивим візерунком з меленої кориці. Приготовим!
Цей смачний, молочний десерт з рисової муки, широко поширений на Сході, готувати зовсім не складно. Легкий, ніжний і шалено смачний ФІРН, обов'язково прикрашають корицею, роблячи різні візерунки. Кожен орнамент несе в собі особливий сенс - символічне побажання гостю. Смак і аромат ФІРН надають, додаючи рожеву воду, але в нашому випадку це робить ванільний цукор. Давайте приготуємо цей цікавий десерт!
- Рисове борошно - 50 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Сіль - 1 щіпка
- Мелена кориця - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Цукор - 2, 5 Ст. Ложки (за смаком)
1. Підготуємо всі необхідні продукти для приготування незвичайного десерту.
2. У холодну молоко додаємо сіль і рисове борошно і добре перемішуємо.
3. На невеликому вогні, постійно помішуючи, варимо суміш до загустіння (приблизно 10-15 хвилин)
4. Потім додаємо ванільний цукор і звичайний. Суміш стане трохи рідкої. Знову варимо її до загустіння.
5. Розливаємо десерт по плоским порційних тарілках. Як тільки десерт трохи охолоне, обов'язково прикрашаємо його меленою корицею.
6. Візерунки корицею роблять різні - у вигляді грон винограду, діамант, гілочок. Кожен візерунок має символічне значення.