Рецепт Фірн фото

Фірн
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно, Молочні продукти, Молоко, Рисове борошно
Вегетаріанське харчування
На обід, Для дітей, На сніданок
Десерти

ФІРН - це древнє східне ласощі, приготоване на основі молока і рисової муки. Десерт виходить неймовірно ніжним, легким, шовковистим і з красивим візерунком з меленої кориці. Приготовим!

Цей смачний, молочний десерт з рисової муки, широко поширений на Сході, готувати зовсім не складно. Легкий, ніжний і шалено смачний ФІРН, обов'язково прикрашають корицею, роблячи різні візерунки. Кожен орнамент несе в собі особливий сенс - символічне побажання гостю. Смак і аромат ФІРН надають, додаючи рожеву воду, але в нашому випадку це робить ванільний цукор. Давайте приготуємо цей цікавий десерт!

  • Рисове борошно - 50 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Мелена кориця - 1 Ст. Ложка (за смаком)
  • Цукор - 2, 5 Ст. Ложки (за смаком)
фірн - фото крок 1
1. Підготуємо всі необхідні продукти для приготування незвичайного десерту.
фірн - фото крок 2
2. У холодну молоко додаємо сіль і рисове борошно і добре перемішуємо.
фірн - фото крок 3
3. На невеликому вогні, постійно помішуючи, варимо суміш до загустіння (приблизно 10-15 хвилин)
фірн - фото крок 4
4. Потім додаємо ванільний цукор і звичайний. Суміш стане трохи рідкої. Знову варимо її до загустіння.
фірн - фото крок 5
5. Розливаємо десерт по плоским порційних тарілках. Як тільки десерт трохи охолоне, обов'язково прикрашаємо його меленою корицею.
фірн - фото крок 6
6. Візерунки корицею роблять різні - у вигляді грон винограду, діамант, гілочок. Кожен візерунок має символічне значення.

Схожі рецепти