Фаршировані яблука в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную приготувати яблука, фаршировані яблуками! Так, так, саме так! думаєте, не смачно? А ось і ні! Цей десерт просто неймовірно смачний і ароматний, готуйте його відразу побільше.
Якщо ви любите американський яблучний пиріг (американський яблучний пиріг), то і цей десерт вам обов'язково сподобається. Скажу відверто, фаршировані яблука я люблю, часто готую їх з сиром, родзинками і чорносливом, але ось з такою начинкою ніколи не пробувала. А даремно, яблуко і кориця - це, як на мене, ідеальне поєднання. Оригінальність десерту надає сіточка з листкового тіста поверх яблука, вона ще більше наближає десерт за смаком до яблучного пирога. Ось такий цікавий десерт у мене вийшов. А як приготувати фаршировані яблука в духовці, читайте далі.
- Яблука - 3 штуки
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Листкове тісто - 100 грам
- Яйце - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тесту нам знадобиться невеликий прямокутник (приблизно 8х10 см). Його слід розморозити і тонко розкачати.
Яблука промийте під проточною водою. За допомогою ножа і ложки зробіть поглиблення і вийміть м'якоть разом з насіннєвою коробочкою. Насіння видаліть, а м'якоть подрібніть.
Змішайте яблучну м'якоть з цукром і корицею, перемішайте.
Наповніть яблука підготовленої начинкою.
Тісто, яке ви попередньо розморозили і розкатали, поріжте на смужки шириною 8 мм. З цих смужок зробіть сіточку на яблуках.
Змастіть тісто збитим яйцем, яблука поставте в форму для випікання, в яку налийте 100 мл води. Надішліть яблука в духовку на 20-30 хвилин (температура - 180 градусів). Час випікання залежить від сорту яблук. Плюс, звичайно ж, дивіться, щоб тісто пропеклося, стало золотавим і не згоріло.
Фаршировані яблука в духовці готові. Перед подачею присипте їх цукровою пудрою. Їжте із задоволенням!