Фаршировані деруни
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите класичні деруни, обов'язково рекомендую для різноманітності спробувати вам і цей цікавий варіант. Поєднання хрусткого картоплі і ніжного м'ясного фаршу - дивно смачно!
Я рекомендую використовувати в начинку курячий фарш, він швидше прожариться всередині картопляної котлетки. Є два варіанти сформувати деруни - в руці, як в даному випадку, або на сковороді, викладаючи по черзі картопля, фарш і знову картопля. Спробуйте обидва варіанти і виберіть той, який вам зручніше.
- Картопля - 4-5 штук
- Куряче філе - 1 штука
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Растельное масло - За смаком (для смаження)
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1 штука (по необхідності)
1. Ось такий набір інгредієнтів нам знадобиться.
2. Філе вимийте, наріжте шматочками і відправте в чашу блендера або пропустіть через м'ясорубку. Додайте цибулину.
3. Подрібніть.
4. Додайте сіль і перець.
5. Картопля очистіть і натріть на тертці.
6. Додайте сіль і перець. Якщо картопля сухуватий, вбийте яйце.
7. Для формування деруни візьміть трохи картоплі.
8. У центр викладіть фарш.
9. Зверху ще частина картоплі. Ось такий фарширований дерун вийшов.
10. Викладаємо на сковороду з розігрітим маслом.
11. Смажте під кришкою близько 7-10 хвилин до золотистої скоринки, після переверніть і підсмажте з іншого боку.
12. Перед подачею викладіть деруни на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.