Європейська паска
(покроковий рецепт з фото)
Великдень - найбільше свято для кожного християнина. І в Європі його відзначають практично в кожній родині. І, звичайно, не обходиться без традиційних пасок.
Традиційне святкове блюдо. Приготуйте опару - для цього дріжджі з цукром, сіллю і борошном розчиніть в теплому молоці і залиште на годину. Потім додайте в неї жовтки, розтерті з цукром, олія, мускатний, борошно, родзинки і замісіть тісто. Дайте йому добре піднятися. Форми для пасок змастіть маслом, злегка присипте борошном і розкладіть тісто. Випікайте при 180 градусах протягом півгодини. Один білок збийте з лимонним соком і цукровою пудрою. Що вийшла глазур'ю змастіть остиглі паски. Приємного вам свята!
- Свіжі дріжджі - 35 грам
- Ізюм - 150 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки
- Яєчні жовтки - 5 штук
- Яєчний білок - 1 штука
- Сіль - 0, 3 чайних ложки
- Мелений мускат - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Дріжджі змішайте з ложкою цукру і дрібкою солі і розчиніть в теплому молоці. Додайте 4 ложки борошна. Перемішайте і залиште опару в теплому місці на годину.
Розітріть жовтки з цукром.
Додайте розм'якшене масло і перемішайте.
Змішайте опару з жовтками, додайте мускат, половину борошна і родзинки. Перемішайте і викладіть тісто на стіл на решту борошна. Імплікація, поступово втручаючись всю муку. Месія про 15 хвилин, потім залиште тісто на півтори години підніматися.
Форми для пасок змастіть маслом, злегка присипте борошном і розкладіть тісто, заповнюючи форми приблизно на третину. Випікайте при 180 градусах протягом півгодини. Один білок збийте з лимонним соком і цукровою пудрою. Що вийшла глазур'ю змастіть остиглі паски.