Рецепт Європейська паска фото

Європейська паска
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Тісто
Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Великдень - найбільше свято для кожного християнина. І в Європі його відзначають практично в кожній родині. І, звичайно, не обходиться без традиційних пасок.

Опис приготування:

Традиційне святкове блюдо. Приготуйте опару - для цього дріжджі з цукром, сіллю і борошном розчиніть в теплому молоці і залиште на годину. Потім додайте в неї жовтки, розтерті з цукром, олія, мускатний, борошно, родзинки і замісіть тісто. Дайте йому добре піднятися. Форми для пасок змастіть маслом, злегка присипте борошном і розкладіть тісто. Випікайте при 180 градусах протягом півгодини. Один білок збийте з лимонним соком і цукровою пудрою. Що вийшла глазур'ю змастіть остиглі паски. Приємного вам свята!

  • Свіжі дріжджі - 35 грам
  • Ізюм - 150 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 3 склянки
  • Цукрова пудра - 0, 5 склянки
  • Яєчні жовтки - 5 штук
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Сіль - 0, 3 чайних ложки
  • Мелений мускат - 0, 5 чайних ложки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
європейська паска - фото крок 1
Дріжджі змішайте з ложкою цукру і дрібкою солі і розчиніть в теплому молоці. Додайте 4 ложки борошна. Перемішайте і залиште опару в теплому місці на годину.
європейська паска - фото крок 2
Розітріть жовтки з цукром.
європейська паска - фото крок 3
Додайте розм'якшене масло і перемішайте.
європейська паска - фото крок 4
Змішайте опару з жовтками, додайте мускат, половину борошна і родзинки. Перемішайте і викладіть тісто на стіл на решту борошна. Імплікація, поступово втручаючись всю муку. Месія про 15 хвилин, потім залиште тісто на півтори години підніматися.
європейська паска - фото крок 5
Форми для пасок змастіть маслом, злегка присипте борошном і розкладіть тісто, заповнюючи форми приблизно на третину. Випікайте при 180 градусах протягом півгодини. Один білок збийте з лимонним соком і цукровою пудрою. Що вийшла глазур'ю змастіть остиглі паски.

Схожі рецепти