Дуже смачний кекс на згущеному молоці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати себе і своїх рідних смачненьке і нескладної випічкою? Тоді цей рецепт - саме те, що вам потрібно. Ніжний, повітряний і дуже смачний кекс без зайвого клопоту - це чудова ідея!
Розповім вам, як приготувати дуже смачний кекс на згущеному молоці зі збитими вершками. Це рецепт з невеликою кількістю необхідних інгредієнтів, який точно варто взяти на замітку. Повірте, кекс буквально тане в роті, настільки він ніжний. Крім того, для аромату можна додати трохи цедри і соку лимона, щоб кислинкою відтінити солодкий смак.
- Згущене молоко - 400 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 50 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 2 штуки
1. Відразу ж включайте духовку, щоб вона встигла розігрітися до 180 градусів. У глибоку миску надішліть розм'якшене вершкове масло і цукор. Розітріть до однорідності, додайте згущене молоко.
2. Введіть жовтки, щіпку солі і невеликими порціями всипати просіяне борошно. Влийте вершки. Постійно збивайте, щоб вийшло повітряне тісто без грудочок.
3. Білки збийте окремо (до щільних піків).
4. Акуратно введіть їх в тісто і перемішайте лопаткою. Викладіть у жароміцних форму, змащену маслом або застелену пергаментом, і відправте в духовку.
5. Запікайте кекс до рум'яності, близько 45-50 хвилин, в залежності від розміру форми. Перед подачею можете присипати його цукровою пудрою, полити шоколадом або глазур'ю.