Рецепт Дріжджовий пиріг з яблуками фото

Дріжджовий пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Пісні страви
На вечерю , Сімейна вечеря
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Гарний повітряний дріжджовий пиріг з яблуками печу на вихідні. Його вистачає на три дні, тому про десерт в уїк-енд не переймаюся. Пиріг з яблуками печу відкритим, так він набагато духмяний і цікавіше.

Опис приготування:

Дріжджовий пиріг з яблуками ви приготуєте за години дві. Дріжджове тісто буде"ходити" про час, ще годину піде на запікання. Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою і порізати на пухнасті тістечка з яблуками. До яблук можна додати улюблені ягоди - вишню, смородину или чернику. Ягоди розфарбують пиріг і додадуть кольору.

Як приготувати дріжджовий пиріг з яблуками?

1. Поставте каструлю на плиту, на повільному вогні розтопіть в ній маргарин, потім додайте молоко і прогрійте (в киплячу без аргументів! ). Зніміть з вогню і розчиніть в теплому молоці цукор і дріжджі. Додайте ваніль. Все енергійно перемішайте.

2. Помішуючи молоко з дріжджами, вводите борошно. Муки може знадобитися менше або більше, ніж зазначено в рецепті. Тісто не повинно липнути до рук, має бути м'яким.

3. Викладіть тісто в каструлю, присипану борошном. Накрийте кухонним рушником і поставте на годину в місце, де немає протягу.

4. Готове тісто, що підійшло пам'ятайте, ножем відокремте третю частину. З цієї частини зробимо решеточку для верху пирога.

5. Основну масу тесту розкачайте качалкою (товщина шару повинна бути близько одного сантиметра). Викладіть розкатаний пласт на вимазаний рослинним або вершковим маслом деко (краще просто застелити його пергаментним папером).

6. Зробіть начинку для пирога. Яблука промийте, очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте кубиками.

7. Нарізані кубиками яблука викладіть на тісто, зверху посипте корицею і цукровою пудрою.

8. З тесту зробіть смужки або кіски. Розкладіть їх решеточкой на пиріг.

9. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин.

Готовий дріжджовий пиріг з яблуками посипте цукровою пудрою.

Смачного!


  • Борошно - 3 склянки
  • Дріжджі - 30 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Масло вершкове або маргарин - 50 грам
  • Яблука - 4-6 штук
  • Обкладинка - 1-2 Ст. Ложок
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Дріжджовий пиріг з яблуками ви приготуєте за години дві. Дріжджове тісто буде"ходити" про час, ще годину піде на запікання. Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою і порізати на пухнасті тістечка з яблуками. До яблук можна додати улюблені ягоди - вишню, смородину или чернику. Ягоди розфарбують пиріг і додадуть кольору.

Як приготувати дріжджовий пиріг з яблуками?

1. Поставте каструлю на плиту, на повільному вогні розтопіть в ній маргарин, потім додайте молоко і прогрійте (в киплячу без аргументів! ). Зніміть з вогню і розчиніть в теплому молоці цукор і дріжджі. Додайте ваніль. Все енергійно перемішайте.

2. Помішуючи молоко з дріжджами, вводите борошно. Муки може знадобитися менше або більше, ніж зазначено в рецепті. Тісто не повинно липнути до рук, має бути м'яким.

3. Викладіть тісто в каструлю, присипану борошном. Накрийте кухонним рушником і поставте на годину в місце, де немає протягу.

4. Готове тісто, що підійшло пам'ятайте, ножем відокремте третю частину. З цієї частини зробимо решеточку для верху пирога.

5. Основну масу тесту розкачайте качалкою (товщина шару повинна бути близько одного сантиметра). Викладіть розкатаний пласт на вимазаний рослинним або вершковим маслом деко (краще просто застелити його пергаментним папером).

6. Зробіть начинку для пирога. Яблука промийте, очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте кубиками.

7. Нарізані кубиками яблука викладіть на тісто, зверху посипте корицею і цукровою пудрою.

8. З тесту зробіть смужки або кіски. Розкладіть їх решеточкой на пиріг.

9. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин.

Готовий дріжджовий пиріг з яблуками посипте цукровою пудрою.

Смачного!

Схожі рецепти