Дріжджове тісто на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджове тісто на кислому молоці підходить для приготування різної випічки. Безсумнівним плюсом даного рецепта є той факт, що кисле молоко "знаходить нове життя", заощаджуючи ваші гроші!
Простий рецепт приготування дріжджового тіста на кислому молоці. Якщо все зробити правильно, тісто виходить дуже хорошим: з приємною густою консистенцією, пористим і "слухняним" . Підходить для різного роду випічки, наприклад для піци, коржів або пиріжків. Хай щастить!
- Молоко - 300 мілілітрів (скисле)
- Маргарин - 50 грам
- Дріжджі швидкодіючі - 20 грам
- Цукор - 3 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 4 склянки
Розчиніть дріжджі в кислому молоці кімнатної температури. Додайте розтоплений маргарин, сіль і цукор.
Додайте трохи борошна, перемішуйте тісто до легкого загустіння.
Ставимо тісто в тепле місце на 30 хвилин для "підйому" .
Забиваємо в тісто яйце, перемішуємо.
Досипаємо решту борошна.
Перемішуємо тісто лопаткою.
Знову ставимо тісто в тепле місце на 35-40 хвилин, накривши його рушником. Готово!