Рецепт Дріжджове тісто на кефірі фото

Дріжджове тісто на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Кефір
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Це просто ідеальне здобне тісто для домашньої випічки на кефірі. З нього виходять прекрасні булочки, пиріжки в духовці, а також швидкі відкриті і закриті пироги. Пропоную вам свій рецепт.

Опис приготування:

Рецепт, як приготувати дріжджове тісто на кефірі, дуже простий. Він складається з мінімуму інгредієнтів і не вимагає багато часу. Щоб ще більше спростити роботу, можна використовувати хлібопічку, вона не тільки якісно замісить тісто, але і заощадить ваші час і сили. Дріжджове тісто на кефірі просто ідеально підходить для приготування солодких і несолодких закритих пирогів. Найчастіше саме для них я і використовую це тісто. Пироги з м'ясом, з грибами, з овочами, з варенням або свіжими фруктами ... Що може бути смачніше? Зверніть увагу: якщо ви готуєте солодку випічку, то в тісто необхідно додати більше цукру: приблизно 2, 5-3 ст. Ложки. Я завжди кладу 1 ст. Ложку цукру навіть в несолодке тісто, щоб дріжджі добре подіяли. Отже, давайте приступати.

  • Кефір - 250 грам
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Дріжджі сухі - 10 грам
  • Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
  • Мука - 3 склянки
дріжджове тісто на кефірі - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо ви використовуєте пресовані дріжджі, то вам знадобиться їх 30 г.
дріжджове тісто на кефірі - фото крок 2
У глибокій мисці змішайте борошно, цукор, сіль і дріжджі. Добре перемішайте.
дріжджове тісто на кефірі - фото крок 3
Зробіть в середині невелику воронку, влийте туди кефір.
дріжджове тісто на кефірі - фото крок 4
Слідом за ним влийте олію, починайте гарненько вимішувати все ложкою. Потім викладіть тісто на робочу поверхню і замісити м'яке, я б навіть сказала - пухнасте тісто.
дріжджове тісто на кефірі - фото крок 5
Testo майже. Майже. Залиште його на 15 хвилин, щоб воно відпочило і підійшло. Тепер з нього можна формувати пиріжки, булочки або іншими принадами.

Схожі рецепти