Домашні пончики
(покроковий рецепт з фото)
Хто ж не любить пончики? Напевно, тільки ті, хто ще не пробував цю смачну випічку. Вони повинні бути ніжними, повітряними і танути в роті. Спробуйте рецепт, як приготувати домашні пончики.
У кожної господині в кулінарній книзі знайдеться свій рецепт, завдяки якому вона готує найсмачніші пончики. Їх роблять різної форми і розмірів, з цукровою пудрою або глазур'ю, з начинкою і без. Головне в їх приготуванні - це обсмажування до появи золотистої скоринки.
- Молоко - 0, 5 L
- Вода - 70 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 2, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Цукрова пудра - За смаком
1. Молоко підігріваємо до кімнатної температури, після чого вливаємо до нього звичайну воду і додаємо цукор, перемішуємо до розчинення цукру і всипаємо дріжджі, знову перемішуємо і залишаємо на півгодини. Після цього вбиваємо яйця, солимо і кладемо розм'якшене масло, всипаємо заздалегідь просіяне борошно.
2. Замішуємо м'яке і еластичне тісто, після цього накриваємо його рушником і залишаємо на 1, 5-2 години при кімнатній температурі.
3. Після того як тісто підійшло, поділяємо його на 2 частини, кожну розгортаємо в пласт товщиною в 1 сантиметр. Формочкою або чаркою вирізаємо кружечки, які будемо обсмажувати.
4. Готові кружечки залишаємо ще на 15-20 хвилин, після чого на сковороду наливаємо соняшникову олію, в розпеченому маслі обсмажуємо пончики до появи золотистої скоринки, викладаємо їх на паперовий рушник, а після цього перекладаємо на тарілку і посипаємо цукровою пудрою.