Дитяче морозиво
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати натуральне дитяче морозиво в домашніх умовах? Всього кілька простих інгредієнтів і нескладний процес, а смак ласощі непередаваний.
В рецепт приготування дитячого морозива необхідно використовувати тільки натуральні інгредієнти. На відміну від покупного, ці ласощі можна без побоювань пропонувати навіть найменшим крихтах. Перед подачею доповнити таке морозиво можна сиропом по смаку або ягодами, наприклад.
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершки - 250 мілілітрів
- Цукор - 85-100 грам
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Сухе молоко - 2 Ст. Ложки
- Ваніль - 1 За смаком
1. Для початку необхідно з'єднати цукор з сухим молоком і як слід перемішати все однорідності. Додати дрібку ваніліну, хоча найкраще в рецепт приготування дитячого морозива додати натуральну ваніль з стручка.
2. Невелика кількість молока (близько 50 мілілітрів) налити в стакан і додати крохмаль. Ретельно перемішати, щоб не утворилися грудочки
3. Час, що залишився молоко тонкою цівкою ввести в суміш цукру і сухого молока. Постійно збиваючи, зробити масу однорідної.
4. Надіслати молоко на вогонь і, постійно помішуючи, прогріти. Влити розчинений крохмаль і на повільному вогні довести масу до загустіння. Молоко не повинно горіти або кипіти.
5. Уникнути утворення грудочок і зробити дитяче морозиво повітряним і ніжним допоможе проціджування молочної основи. Після її потрібно як слід остудити. Щоб скоротити час можна відразу визначити її в мисочку з крижаною водою, а потім перемістити в холодильник.
6. Окремо збити холодні вершки.
7. З'єднати молочну суміш і вершки, акуратно перемішати і відправити в мороженицу або пластиковий контейнер. У другому випадку необхідно буде збивати масу кожні 15 хвилин першу годину, а потім через кожні 25-35 хвилин ще близько півтори години.
8. Ось такий рецепт, як зробити дитяче морозиво. Щоб зробить його схожим на магазинний варіант можна розкласти його по стаканчиках.