Деруни зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Деруни - страва української, білоруської кухні. Я покажу Вам найпростіший, базовий рецепт, з ним впорається навіть починаюча господиня.
У такі деруни цілком можна додати смажену або сиру цибулю. Також прекрасно сюди підійдуть і шматочки бекону.
- Куряче яйце - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1. Підготуйте необхідні інгредієнти.
2. Картопля натріть на тертці, приправити сіллю, потім відіжміть зайву рідину.
3. Додайте яйце, приправити сіллю.
4. Всипте борошно і добре перемішайте.
5. У сковороді розігрійте масло, викладайте деруни ложкою і обсмажуйте з двох сторін.
6. Подавайте деруни зі сметаною. Смачного!