Деруни з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання картоплі з м'ясом для російської людини - класичне. А рум'яні деруни з м'ясом обожнюють все, хто їх коли-небудь пробував. М'ясо підійде будь-який - свинина, яловичина, даже курятина. Вкуснятина!
Як приготувати деруни з м'ясом?
1. Нам знадобиться промитий і очищений картопля. Потім його треба натерти на тертці або в комбайні.
2. Терту картоплю викладіть в марлю, вичавіть руками сік. Через деякий час, ви побачите на дні миски крохмаль. Картопляний сік злийте, а крохмаль змішайте з тертою картоплею.
3. До картоплі додайте яйце, сіль, перець, борошно, гарненько перемішайте. Повинна вийти однорідна маса.
4. Якщо у вас м'ясо, то зробіть з нього фарш. Пропустіть через м'ясорубку і невелику цибулину. Додайте сіль, перець, спеції для м'яса, ложку-дві води і перемішайте.
5. У сковороду влийте кілька ложок растіітельного масла, нагрійте на середньому вогні. Ложкою викладіть і вирівняйте чотири деруна. На деруни покладіть по ложці або менше м'ясної начинки.
6. Потім на м'ясо зверху викладіть ще ложку тертої картоплі, розрівняйте. Переверните. Смажити деруни з м'ясом треба до золотисто-коричневого кольору, по 6-7 хвилин з кожного боку.
6. Деруни з м'ясом подавайте з маслом або зі сметаною.
Деруни з м'ясом готові!
Смачного!
- Картопля - 6 штук (великого розміру)
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Цибулина - 1 штука (невелика)
- Сіль, перець - За смаком
- М'ясний фарш - 250 грам (будь-який)
- Спеції для м'яса - - За смаком
- Масло рослинне - 1/2 склянки (по потребі)
1. Нам знадобиться промитий і очищений картопля. Потім його треба натерти на тертці або в комбайні.
2. Терту картоплю викладіть в марлю, вичавіть руками сік. Через деякий час, ви побачите на дні миски крохмаль. Картопляний сік злийте, а крохмаль змішайте з тертою картоплею.
3. До картоплі додайте яйце, сіль, перець, борошно, гарненько перемішайте. Повинна вийти однорідна маса.
4. Якщо у вас м'ясо, то зробіть з нього фарш. Пропустіть через м'ясорубку і невелику цибулину. Додайте сіль, перець, спеції для м'яса, ложку-дві води і перемішайте.
5. У сковороду влийте кілька ложок растіітельного масла, нагрійте на середньому вогні. Ложкою викладіть і вирівняйте чотири деруна. На деруни покладіть по ложці або менше м'ясної начинки.
6. Потім на м'ясо зверху викладіть ще ложку тертої картоплі, розрівняйте. Переверните. Смажити деруни з м'ясом треба до золотисто-коричневого кольору, по 6-7 хвилин з кожного боку.
6. Деруни з м'ясом подавайте з маслом або зі сметаною.
Деруни з м'ясом готові!
Смачного!