Деруни з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Деруни з картоплею вже давно стали національною їжею в Білорусі і прижилися в багатьох інших країнах. Це просте, але дуже смачне і ситне блюдо, яке під силу приготувати навіть початківцю.
Якщо вам цікаво, як приготувати деруни з картоплею, то просто прочитайте цей рецепт. Це дуже смачне і просте блюдо. Його полюблять ваші рідні та близькі.
Треба сказати, що це не класичний рецепт, а злегка видозмінений, так як в тісто додається сир. Але від цього дранки стають ще більш ніжними.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сир - 300 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Спеції, сіль - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Картопля почистіть і вимийте. Наріжте довільними шматками і подрібніть в блендері або натріть на дрібну тертку. Перекладіть його в друшляк, попередньо застелений марлею. Дайте картопляного соку стекти.
До отриманої картопляної маси додайте сир. Краще, звичайно, брати жирний домашній, але підійде і магазинний. Вбийте сирі курячі яйця, додайте будь-які спеції за смаком і присолите.
Всі інгредієнти ретельно перемішайте. Якщо маса вийде надто рідкою, то можна "врятувати" страва, додавши в нього картопляний крохмаль. Він вбере в себе зайву рідину.
У сковороді розігрійте олію. Викладайте на неї картопляну масу ложкою, щоб виходили за формою оладки. Обсмажуйте з обох сторін до золотистої скоринки. Подавайте зі сметаною.