Деруни «Panskie»
(покроковий рецепт з фото)
Деруни давно завоювали свою любов і визнання! Бувають деруни з начинкою всередині. Я ж хочу запропонувати Вам ідею подачі дерунів з начинкою зверху і з розплавлений сиром! незвичайно смачно!
Спробуйте додати в начинку ще які-небудь інгредієнти або спеції на свій смак! І кожен раз деруни будуть грати новими гранями смаку. Все досить просто і швидко! Ситний обід або вечерю буде на Вашому столі. Як приготувати деруни "панські" дивіться в покроковому рецепті.
- Картопля - 8-10 штук (інгредієнти для картопляного тіста)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Куряче яйце - 2 штуки (сире)
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 0, 5 склянки (для смаження)
- Цибуля зелена - За смаком (для подачі або інша зелень)
- Сир твердий - 100-150 грам (інгредієнти для сирної маси)
- Куряче яйце - 2 штуки (варене)
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 1 Ст. Ложка
Підготуйте основні інгредієнти. Для начинки заздалегідь відваріть 2 яйця.
Почніть з приготування сирної маси. Сир і яйця натріть на крупній тертці.
Перемішайте зі сметаною і майонезом. При необхідності, додайте сіль. Сирна маса готова.
Картоплю і цибулю очистіть, помийте, натріть на дрібній тертці. Картопля необхідно трохи віджати від зайвої вологи. Через сито або руками.
Додайте в картопляну масу сметану, яйця, борошно. Все добре перемішайте і посоліть за смаком.
На сковороду з розігрітим рослинним маслом столовою ложкою викладіть картопляну масу і смажте з одного боку на середньому вогні до готовності.
Потім переверніть, підсмажте 1-2 хвилини і викладіть на кожен дерун сирну масу. Накрийте кришкою і смажте ще 1-2 хвилини, щоб сир розправився.
Прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу! Дуже смачно, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!