Деруни на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Деруни - це традиційне блюдо білоруської кухні. Вони чудово підійдуть на вечерю як самостійну страву, або як гарнір. Дуже смачні, ніжні, хрусткі. Беріть на замітку мій рецепт!
Деруни прийнято подавати гарячими зі сметаною, кефіром. Остигнули, вони втрачають свої смакові якості. Тому готувати їх потрібно безпосередньо перед подачею, це просто, швидко, смачно, ситно. Хочу поділитися рецептом, як приготувати деруни на сметані.
- Картопля - 5 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Куряче яйце - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Підготуйте інгредієнти. Картоплю і цибулю почітстіте.
Картоплю і цибулю натріть на дрібній тертці.
Додайте сметану, яйце.
Додати сіль, поперчіть за смаком.
Додайте борошно, перемішайте добре.
Розігрійте сковороду, додайте олію. Ложкою викладайте деруни на сковороду.
Обсмажуйте з двох сторін до золотистого кольору.
Подавайте деруни гарячими, прямо з печі зі сметаною. Смачного!