Деруни картопляні класичні
(покроковий рецепт з фото)
Деруни - смачне і швидке в приготуванні блюдо. Існують десятки варіантів їх приготування. Хто не знає, пропоную найпростіший рецепт, як приготувати деруни картопляні класичні.
Картопля для страви можна натерти на тертці, також можна використовувати м'ясорубку або блендер, останні два способи зручніше, тому як вони швидше, простіше і безпечніше для рук. Простота приготування дерунів робить їх улюбленим блюдом дорослих і дітей, подають їх традиційно зі сметаною.
- Картопля - 6 штук
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Приправи - За смаком
- Цукор - щіпка
- Часник - 1 зубчик
- Rafinirovannoe масло - За смаком
1. Картошку чистим, моєму і натираємо на дрібній тертці. Відкидаємо масу на марлю або друшляк і гарненько віджимаємо від зайвої вологи.
2. Пересипаємо картопля в миску, вбиваємо до нього яйця, солимо і перчимо, додаємо цукор і видавлюємо часник. Все добре перемішуємо.
3. У сковороду наливаємо масло. Чекаємо, коли нагріється, після чого ложкою викладаємо деруни, смажимо хвилин по 5-7 з кожного боку, нам потрібна рум'яна кірочка. Готові деруни перекладаємо на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир, і подаємо до столу зі сметаною і зеленню. Смачного!