Деруни картопляні класичні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.
Деруни - смачне і швидке в приготуванні блюдо. Існують десятки варіантів їх приготування. Хто не знає, пропоную найпростіший рецепт, як приготувати деруни картопляні класичні.
Опис приготування:
Картопля для страви можна натерти на тертці, також можна використовувати м'ясорубку або блендер, останні два способи зручніше, тому як вони швидше, простіше і безпечніше для рук. Простота приготування дерунів робить їх улюбленим блюдом дорослих і дітей, подають їх традиційно зі сметаною.
- Картопля - 6 штук
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Приправи - За смаком
- Цукор - щіпка
- Часник - 1 зубчик
- Rafinirovannoe масло - За смаком
1. Картошку чистим, моєму і натираємо на дрібній тертці. Відкидаємо масу на марлю або друшляк і гарненько віджимаємо від зайвої вологи.
2. Пересипаємо картопля в миску, вбиваємо до нього яйця, солимо і перчимо, додаємо цукор і видавлюємо часник. Все добре перемішуємо.
3. У сковороду наливаємо масло. Чекаємо, коли нагріється, після чого ложкою викладаємо деруни, смажимо хвилин по 5-7 з кожного боку, нам потрібна рум'яна кірочка. Готові деруни перекладаємо на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир, і подаємо до столу зі сметаною і зеленню. Смачного!