Данський хліб на пиві
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування данського хліба на пиві. За даним рецептом хліб виходить з своєрідним і незвичайним смаком.
Для приготування тіста використовується темне пиво, житнє і пшеничне борошно, цукор і сухі дріжджі. Хліб виходить ароматним і дуже смачним.
- Дріжджів сухих - 1 Чайна ложка
- Пиво - 2/3 склянки
- Борошна пшеничного - 2 склянки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Борошна житнього - 3/4 склянки
- Патока чорна - 3 Ст. Ложки
- Солі - 1 Чайна ложка
1. У теплій воді розчиняємо ложку сухих дріжджів з невеликою кількістю борошна і ½ ч. Ложки цукру. На десять-двадцять хвилин залишаємо, поки не підніметься дріжджова «шапка». Просіваємо два рази житнє і пшеничне борошно, додавши сіль, змішуємо в мисці. Опару виливаємо в миску з борошном, і добре розмішуємо. У борошно кладемо патоку. Додаємо пиво.
2. Тісто вимішуємо, поки воно не перестане приставати до рук, і не буде кришитися.
3. В миску, змащену водою, перекладаємо тісто, серветкою накриваємо, години на два ставимо для підйому в тепле місце. Миску з тестом можна поставити в гарячу воду. Обсяг тесту повинен збільшитися в два-три рази. Обминали ще раз тісто, і ставимо на підйом.
4. З тіста формуємо буханку, вмиваємо водою, і кладемо на деко, верх буханця місцями наколюємо виделкою або робимо хрестоподібний надріз. Тісто накриваємо серветкою і чекаємо поки воно підійде. Ставимо на нижню полицю прогрітій духовки, температура двісті двадцять градусів, випікаємо хвилин сорок.
5. Перекладаємо готовий хліб на решітку, змочивши хліб водою, накриваємо серветкою і даємо охолонути. Хліб готовий.