Цвітна капуста з сиром запечена
(покроковий рецепт з фото)
Запечена капуста під сиром стане відмінним доповненням до м'ясної страви зі свіжим овочевим салатом або ж смачним основною стравою на вечерю або на обід. Дуже добре підходить для вегетаріанського харчування.
Для цього рецепта можна взяти кольорову капусту, попередньо її відварити. Але якщо у вас немає свіжої, то непоганим варіантом буде взяти заморожену, злегка її розморозити і починати приготування. Тоді капуста буде хрусткою і дуже свіжою.
Читайте тут, як приготувати кольорову капусту під сиром, і запікайте смачне блюдо!
Сир можна взяти більш солоний, щоб смак страви був більш насиченим.
- Цвітна капуста - 800 грам
- Яйце - 3 штуки
- Крем - 300 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Суміш спецій - 1 штука(1 упаковка спецій для запікання овочів)
- Сіль - За смаком
1
Якщо ви берете свіжу капусту, то її необхідно відварити. Якщо ж капуста буде замороженої, то ставимо її розморожувати.
2
Відтанула капусту промаківаем паперовим рушником. Беремо форму для запікання і змащуємо її вершковим маслом. Рівномірно укладаємо в неї капусту.
3
В окремому посуді необхідно змішати спеції, яйце, сіль і, звичайно ж, сметану. Збити віночком до однорідної консистенції.
4
Цією сумішшю заливаємо капусту і зверху посипаємо тертим сиром.
5
Форму ставимо в духовку і запікаємо при 180 градусах протягом 20 хвилин до появи коричневої скоринки.
Смачного!
Смачного!