Цукровий торт
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів домашньої випічки хочу запропонувати дивно смачний і неймовірно ніжний варіант десерту до чаю для дорослих і дітей. Я покажу, як спекти цукровий торт. Обов'язково спробуйте!
Цей тортик поєднує в собі легкість дріжджового тіста, насичений вершковий смак і неймовірно хрустку цукрову корочку. Процес хоч і не можна назвати простим, але він точно під силу навіть новачкам на кухні. Запам'ятовуйте рецепт!
- Молоко - 120 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 1.5 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 150 грам (половину в тісто, половину в крихту)
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 1.5 склянки (приблизно)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Вершки - 200 мілілітрів

Підготуйте інгредієнти.

Для початку трохи прогрійте молоко, додайте до нього 1 столову ложку цукру і дріжджі. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.

Яйця вбийте в глибоку миску і збийте.

Додайте 75 грам вершкового масла.

І ванільний цукор. Збийте все до однорідності.

Додайте сіль і близько склянки просіяного борошна.

Влийте молоко з дріжджами.

Додайте борошно, що залишилося.

Перемішайте все до однорідності. Тісто не повинно вийти крутим. Накрийте його харчовою плівкою і залиште в теплі на 1.5 годину.

Час, що залишився вершкове масло розітріть з цукром і приберіть в холодильник.

Отже, тісто перший раз підійшло.

Викладіть тісто на деко, застелене пергаментом і розрівняйте. Залиште ще на 30 хвилин.

Після зробіть ось такі поглиблення по всій поверхні. Зручно робити це пальцем, попередньо вмочивши його в рослинне масло.

Зверху на тісто викладіть вершкове масло з цукром і відправте лист у розігріту до 180 градусів духовку.

Приблизно через 20 хвилин, коли корж схопиться, візьміть шпажку або зубочистку і по всій поверхні зробіть проколи. Вилийте зверху вершки і знову відправте в духовку.

Запікайте цукровий торт ще 15-20 хвилин до рум'яності.

Приємного чаювання!