Рецепт Цукровий торт фото

Цукровий торт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Цукор
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Для всіх любителів домашньої випічки хочу запропонувати дивно смачний і неймовірно ніжний варіант десерту до чаю для дорослих і дітей. Я покажу, як спекти цукровий торт. Обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Цей тортик поєднує в собі легкість дріжджового тіста, насичений вершковий смак і неймовірно хрустку цукрову корочку. Процес хоч і не можна назвати простим, але він точно під силу навіть новачкам на кухні. Запам'ятовуйте рецепт!

  • Молоко - 120 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 1.5 чайних ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Вершкове масло - 150 грам (половину в тісто, половину в крихту)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 1.5 склянки (приблизно)
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Вершки - 200 мілілітрів
цукровий торт - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
цукровий торт - фото крок 2
Для початку трохи прогрійте молоко, додайте до нього 1 столову ложку цукру і дріжджі. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
цукровий торт - фото крок 3
Яйця вбийте в глибоку миску і збийте.
цукровий торт - фото крок 4
Додайте 75 грам вершкового масла.
цукровий торт - фото крок 5
І ванільний цукор. Збийте все до однорідності.
цукровий торт - фото крок 6
Додайте сіль і близько склянки просіяного борошна.
цукровий торт - фото крок 7
Влийте молоко з дріжджами.
цукровий торт - фото крок 8
Додайте борошно, що залишилося.
цукровий торт - фото крок 9
Перемішайте все до однорідності. Тісто не повинно вийти крутим. Накрийте його харчовою плівкою і залиште в теплі на 1.5 годину.
цукровий торт - фото крок 10
Час, що залишився вершкове масло розітріть з цукром і приберіть в холодильник.
цукровий торт - фото крок 11
Отже, тісто перший раз підійшло.
цукровий торт - фото крок 12
Викладіть тісто на деко, застелене пергаментом і розрівняйте. Залиште ще на 30 хвилин.
цукровий торт - фото крок 13
Після зробіть ось такі поглиблення по всій поверхні. Зручно робити це пальцем, попередньо вмочивши його в рослинне масло.
цукровий торт - фото крок 14
Зверху на тісто викладіть вершкове масло з цукром і відправте лист у розігріту до 180 градусів духовку.
цукровий торт - фото крок 15
Приблизно через 20 хвилин, коли корж схопиться, візьміть шпажку або зубочистку і по всій поверхні зробіть проколи. Вилийте зверху вершки і знову відправте в духовку.
цукровий торт - фото крок 16
Запікайте цукровий торт ще 15-20 хвилин до рум'яності.
цукровий торт - фото крок 17
Приємного чаювання!

Схожі рецепти