Чорничний пиріг з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Цей чорничний пиріг з вершками в домашніх умовах готувати просто і приємно. Нехай це забирає час, але зате адже який результат вийде чудовий! Смачна кошик з ніжною начинкою!
Цей простий рецепт чорничного пирога з вершками добре підходить для сімейних посиденьок, або навіть святкових застіль в літню пору. Адже цей якраз той випадок, коли після охолодження (і навіть охолодження в холодильнику) пиріг стає ще смачніше! рекомендую!
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 150 грам
- Чорниця - 300 грам
- Борошно - 2 склянки
- Яйця - 3 штуки(1 шт. - в тісто, 2 шт. - для заливки)
- Вершки - 300 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Змішаємо спочатку трохи підтале масло з борошном, 100 г пісочний, сіль і содою. Змішаємо в крихту, потім додамо яйце, перемішаємо. Нехай охолодитися півгодини в холодильнику, а потім формуємо пласт з бортиками і запікаємо в духовці до рум'яної.
2. Робимо заливку. Збиваємо яйця з цукром, додамо вершки і крохмаль. Ретельно перемішати.
3. Приблизно через 15 хвилин корж з духовки можна вийняти. Остужаем, викладаємо зверху ягоди і заливаємо нашої сумішшю. Відправимо в духовку ще на 15-20 хвилин.
4. От і все! Пиріг найкраще остудити і подавати шматочками!