Рецепт Чорничний пиріг з вершками фото

Чорничний пиріг з вершками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Вершки , Чорниця
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей чорничний пиріг з вершками в домашніх умовах готувати просто і приємно. Нехай це забирає час, але зате адже який результат вийде чудовий! Смачна кошик з ніжною начинкою!

Опис приготування:

Цей простий рецепт чорничного пирога з вершками добре підходить для сімейних посиденьок, або навіть святкових застіль в літню пору. Адже цей якраз той випадок, коли після охолодження (і навіть охолодження в холодильнику) пиріг стає ще смачніше! рекомендую!

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Чорниця - 300 грам
  • Борошно - 2 склянки
  • Яйця - 3 штуки(1 шт. - в тісто, 2 шт. - для заливки)
  • Вершки - 300 грам
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
чорничний пиріг з вершками - фото крок 1
1. Змішаємо спочатку трохи підтале масло з борошном, 100 г пісочний, сіль і содою. Змішаємо в крихту, потім додамо яйце, перемішаємо. Нехай охолодитися півгодини в холодильнику, а потім формуємо пласт з бортиками і запікаємо в духовці до рум'яної.
чорничний пиріг з вершками - фото крок 2
2. Робимо заливку. Збиваємо яйця з цукром, додамо вершки і крохмаль. Ретельно перемішати.
чорничний пиріг з вершками - фото крок 3
3. Приблизно через 15 хвилин корж з духовки можна вийняти. Остужаем, викладаємо зверху ягоди і заливаємо нашої сумішшю. Відправимо в духовку ще на 15-20 хвилин.
чорничний пиріг з вершками - фото крок 4
4. От і все! Пиріг найкраще остудити і подавати шматочками!

Схожі рецепти