Чорничний компот
(покроковий рецепт з фото)
Компот люблять все, але не кожен пробував готувати його з ягід чорниці. А даремно, адже такий компотік виходить дуже смачним, Крім того - неймовірно корисним і вітамінним. Чудовий напій!
Перед вами - простий рецепт приготування чорничного компоту. У стерилізовані банки викладаємо чорницю, заливаємо її на хвилинку окропом. Потім зливаємо рідину і ще раз кип'ятимо, додавши цукор. Заливаємо киплячим сиропом ягоди і закочує банки. Даємо компоту охолонути, а потім зберігаємо його в холодильнику. Хай щастить!
- Чорниця - 600 грам
- Цукор - 300 грам
- Вода - 2, 5 L
У стерилізовані банки засипаємо промиту і обсушену чорницю. Я використовую літрові банки, наповнюючи їх на третину ягодами.
Кип'ятимо воду і заливаємо чорницю. Через 1 хвилину зливаємо рідину назад в каструлю, додаємо цукор і ще раз кип'ятимо. Киплячим сиропом знову заливаємо чорницю, закриваємо кришками і закочує їх. Коли компот охолоне, зберігайте банки в холодильнику.
Доброго здоров'я!