Рецепт Чорничний кекс фото

Чорничний кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Ягоди, Чорниця
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Кекси

Чорничний кекс стане справжньою знахідкою для вас, якщо не доводилося раніше готувати цю чудову випічку. Ніжне тісто з ягідної начинкою так і тане в роті, дуже смачно з гарячим чаєм або кавою.

Приготуємо чорничний кекс в домашніх умовах. Для приготування тіста спочатку збиваємо розм'якшене масло з цукром і яйцями, просіюємо борошно з розпушувачем і цедру лимона. Замішуємо тісто, в яке акуратно підмішуємо ягоди і кокосову стружку. Випікаємо кекс в духовці приблизно 1 час. Остиглий кекс присипте цукровою пудрою. Вдалого приготування!

  • Чорниця заморожена - 150 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 200 грам
  • Цедра лимонна - 1 Ст. Ложка
  • Кокосова стружка - 50 грам
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
чорничний кекс - фото крок 1
Розм'якшене масло розтираємо з цукром, потім збиваємо. Продовжуючи збивати, вводимо яйця. Потім просіваємо борошно з розпушувачем і цедру лимона. Замішуємо тісто.
чорничний кекс - фото крок 2
Я випікаю кекс в прямокутній формі, змащеній маслом. Акуратно підмішуємо в тісто чорницю і кокосову стружку, перемішуємо. Викладаємо тісто у форму, рівномірно його розподіливши. Випікаємо кекс в духовці 1 час, температура 180 градусів.
чорничний кекс - фото крок 3
Перед вживанням остудіть кекс і присипте його цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти