Чорничний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Чорничний кекс стане справжньою знахідкою для вас, якщо не доводилося раніше готувати цю чудову випічку. Ніжне тісто з ягідної начинкою так і тане в роті, дуже смачно з гарячим чаєм або кавою.
Приготуємо чорничний кекс в домашніх умовах. Для приготування тіста спочатку збиваємо розм'якшене масло з цукром і яйцями, просіюємо борошно з розпушувачем і цедру лимона. Замішуємо тісто, в яке акуратно підмішуємо ягоди і кокосову стружку. Випікаємо кекс в духовці приблизно 1 час. Остиглий кекс присипте цукровою пудрою. Вдалого приготування!
- Чорниця заморожена - 150 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Яйця - 4 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 200 грам
- Цедра лимонна - 1 Ст. Ложка
- Кокосова стружка - 50 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Розм'якшене масло розтираємо з цукром, потім збиваємо. Продовжуючи збивати, вводимо яйця. Потім просіваємо борошно з розпушувачем і цедру лимона. Замішуємо тісто.
Я випікаю кекс в прямокутній формі, змащеній маслом. Акуратно підмішуємо в тісто чорницю і кокосову стружку, перемішуємо. Викладаємо тісто у форму, рівномірно його розподіливши. Випікаємо кекс в духовці 1 час, температура 180 градусів.
Перед вживанням остудіть кекс і присипте його цукровою пудрою. Смачного!