Чізкейк з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже смачний десерт. Він не вимагає якихось премудростей у приготуванні. Його не треба піч. Основа чизкейка з вишнею - печиво.
Кількість порцій: 4-6
- Вершкове масло - 100 грам
- Печиво пісочне або грубого помелу - 200 грам
- Сир Рікотта - 450 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Лимон, цедра і лимонний сік - 4 штуки
- Вершки жирні - 150 мілілітрів
- Желатин - 3, 5 чайних ложки
- Вишні консервовані (в сиропе) - 400 грам
1. Приготувати форму для чізкейку. Для цього її треба змастити розтопленим вершковим маслом або накрити пергаментним папером. За допомогою качалки подрібнити печиво в дрібну крихту і змішати з розтопленим вершковим маслом. Суміш викласти у форму, прим'яти руками і зробити невисокі бортики.
2. Збити в міксері вершки. Додати в них рикотту, цукор і лимонну цедру. Все ретельно перемішати за допомогою дерев'яної ложки.
3. Желатин висипати в лимонний сік і нагрівати на водяній бані, постійно помішуючи. Желатин повинен повністю розчинитися в соку. Влити готовий желатин в сирну масу і перемішати. Готову суміш вилити в форму з печивом, розрівняти і поставити в холодильник на кілька годин.
4. Вишневий сік вилити в окремий посуд і кип'ятити на слабкому вогні, поки сік не зменшиться втричі. Остудити сік. На готовий чізкейк викласти консервовану вишню, полити сиропом.