Чайне суфле
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування чайного суфле. Ця страва була придумана в Шотландії. Місцеві жителі з'єднали в одній страві чай і десерт до чаю. Вийшло дуже ніжне і смачне чайне суфле.
Кількість порцій: 8
- Цукор - 150 грам
- Кориця мелена - 2 чайних ложки
- Жовток яєчний - 8 штук
- Чорний чай - 30 грам
- Цедра лайма - 1 штука
- Вершки - 350 грам
- Желатин - 15 грам
1. В першу чергу ми заливаємо окропом чай, Лайязикай або лимонну цедру і корицю. Накриваємо щільно кришкою і приблизно хвилин десять-п'ятнадцять даємо настоятися.
2. Тепер нам необхідно взяти яйця і відокремити білки від жовтків. Все перемішуємо.
3. Потім, коли чай завариться, остудити його половину і додамо в нього желатин. Помішуємо, желатин повинен повністю розчинитися в завареному чаї. У другу половину чаю ми додаємо цукор.
4. Тепер нам треба потроху додаючи, налити в жовтки гарячого чаю. Після того як ми налили гарячий чай в жовтки, поставимо все на парову баню або на слабкий вогонь. Постійно помішувати (нагріватися має до повного загустіння).
5. Вершки наливаємо в яєчну суміш, вони повинні там повністю розчинитися. Тепер додаємо сюди желатин, розчинений в чаї. Потім по формах розливаємо суміш, і години на два прибираємо в холодильник. Найкраще подавати зі збитими вершками.