Рецепт Чайне суфле фото

Чайне суфле
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Шотландська кухня
Яйця, Яєчний жовток
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Десерти, Суфле

Рецепт приготування чайного суфле. Ця страва була придумана в Шотландії. Місцеві жителі з'єднали в одній страві чай і десерт до чаю. Вийшло дуже ніжне і смачне чайне суфле.

Кількість порцій: 8
  • Цукор - 150 грам
  • Кориця мелена - 2 чайних ложки
  • Жовток яєчний - 8 штук
  • Чорний чай - 30 грам
  • Цедра лайма - 1 штука
  • Вершки - 350 грам
  • Желатин - 15 грам
чайне суфле - фото крок 1
1. В першу чергу ми заливаємо окропом чай, Лайязикай або лимонну цедру і корицю. Накриваємо щільно кришкою і приблизно хвилин десять-п'ятнадцять даємо настоятися.
чайне суфле - фото крок 2
2. Тепер нам необхідно взяти яйця і відокремити білки від жовтків. Все перемішуємо.
чайне суфле - фото крок 3
3. Потім, коли чай завариться, остудити його половину і додамо в нього желатин. Помішуємо, желатин повинен повністю розчинитися в завареному чаї. У другу половину чаю ми додаємо цукор.
чайне суфле - фото крок 4
4. Тепер нам треба потроху додаючи, налити в жовтки гарячого чаю. Після того як ми налили гарячий чай в жовтки, поставимо все на парову баню або на слабкий вогонь. Постійно помішувати (нагріватися має до повного загустіння).
чайне суфле - фото крок 5
5. Вершки наливаємо в яєчну суміш, вони повинні там повністю розчинитися. Тепер додаємо сюди желатин, розчинений в чаї. Потім по формах розливаємо суміш, і години на два прибираємо в холодильник. Найкраще подавати зі збитими вершками.

Схожі рецепти