Рецепт Чайне суфле фото

Чайне суфле
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Шотландська кухня
Яйця , Яєчний жовток
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Десерти , Суфле
Час приготування: 2 г. 40 хв.

Рецепт приготування чайного суфле. Ця страва була придумана в Шотландії. Місцеві жителі з'єднали в одній страві чай і десерт до чаю. Вийшло дуже ніжне і смачне чайне суфле.

Кількість порцій: 8
  • Цукор - 150 грам
  • Кориця мелена - 2 чайних ложки
  • Жовток яєчний - 8 штук
  • Чорний чай - 30 грам
  • Цедра лайма - 1 штука
  • Вершки - 350 грам
  • Желатин - 15 грам
чайне суфле - фото крок 1
1. В першу чергу ми заливаємо окропом чай, Лайязикай або лимонну цедру і корицю. Накриваємо щільно кришкою і приблизно хвилин десять-п'ятнадцять даємо настоятися.
чайне суфле - фото крок 2
2. Тепер нам необхідно взяти яйця і відокремити білки від жовтків. Все перемішуємо.
чайне суфле - фото крок 3
3. Потім, коли чай завариться, остудити його половину і додамо в нього желатин. Помішуємо, желатин повинен повністю розчинитися в завареному чаї. У другу половину чаю ми додаємо цукор.
чайне суфле - фото крок 4
4. Тепер нам треба потроху додаючи, налити в жовтки гарячого чаю. Після того як ми налили гарячий чай в жовтки, поставимо все на парову баню або на слабкий вогонь. Постійно помішувати (нагріватися має до повного загустіння).
чайне суфле - фото крок 5
5. Вершки наливаємо в яєчну суміш, вони повинні там повністю розчинитися. Тепер додаємо сюди желатин, розчинений в чаї. Потім по формах розливаємо суміш, і години на два прибираємо в холодильник. Найкраще подавати зі збитими вершками.

Схожі рецепти