Часниковий соус Тум
(покроковий рецепт з фото)
Завжди приємно доторкнутися до рецептів, які готуються багато років і навіть століть. Не дарма деякі варіанти досі залишаються популярними і затребуваними.
Наприклад, зовсім недавно я дізналася, як приготувати часниковий соус Тум. Це східний креязикай соус. Він дуже простий, але дивно підходить до багатьох страв. Його часто додають в шаверму, подають до ковбасок, а також підносять з печеної рибою або морепродуктами.
- Оливкова олія - 150 мілілітрів
- Лимон - 0, 25 штуки
- Яєчний білок - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 1 щіпка
- Кріп - За смаком

Видавіть з лимона сік. У блендері збийте його з маслом і сіллю.

Почистіть і пропустіть часник через прес. Додайте його до суміші в блендері.

Потім додайте білок. Збийте соус до єдиної консистенції. Прикрасьте його нарізаним кропом.