Булочки на простокваше
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачні і повітряні булочки на кислому молоці хочу запропонувати вам на пробу. Вони відмінно доповнять сніданок або чаювання. У міру солодкі, вони припадуть до душі дорослим і малюкам.
Такі булочки при бажанні можна доповнити начинкою зі свіжих ягід, фруктів, варення, шоколаду або згущеного молока. Я використовую кисле молоко магазинну, але цей рецепт відмінна ідея, якщо під рукою є домашня скисле молоко.
- Яйце - 2 штуки (одне ціле і один жовток)
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Кисле молоко - 180 мілілітрів
- Борошно - 450 грам (приблизно)
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Мак, кунжут - 1 Чайна ложка (для присипки)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Складові, які ми будемо використовувати для приготування булочок.
Я використовую на першому етапі техніку. Для приготування тіста в хлібопічці на дно відерця вбийте яйце, додайте цукор і сіль.
Влийте кисле молоко, додайте вершкове масло.
Всипте просіяне борошно, додайте дріжджі і відправте тісто замішуватися.
Якщо ви робите тісто вручну, в тепле кисле молоко відправте дріжджі і ложку цукру. Залиште на 5-7 хвилин. Після додайте яйце, олія, сіль і борошно. Замісити тісто і залиште в теплому місці підходити.
Якщо ви робите тісто вручну, в тепле кисле молоко відправте дріжджі і ложку цукру. Залиште на 5-7 хвилин. Після додайте яйце, олія, сіль і борошно. Замісити тісто і залиште в теплому місці підходити.
Я залишаю тісто підходити в хлібопічці.
Коли тісто добре підійшло, розділіть його на невеликі шматочки, скачайте кульки і викладіть на деко, застелене пергаментом.
Збийте жовток і змастіть їм булочки.
Присипте за бажанням сумішшю маку і кунжуту. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку.
Запікайте булочки в залежності від розміру, від 20 до 30 хвилин до готовності.
Остудіть трохи і подавайте до столу. Приємного чаювання!