Bugac
(покроковий рецепт з фото)
Цей незвичайний для нас торт в Греції готують і їдять мало не кожен день. Зазвичай його подають на сніданок, а готують його не вдома, а в спеціальних кафе, які так і називаються "бугаца" .
Бугаца особливо смачна, якщо посипати її корицею або цукровою пудрою.
- Готове тісто філо - 500 грам
- Цукор - 1, 5 склянки
- Манька - 34 склянок
- Яйця - 3 склянки
- Молоко - 6 склянок
- Цедра лимону - За смаком
Уже готове тісто поділіть на 4 частини і як можна тонше розкачати.
Змішайте цукор, манку і яйця. Перемішайте.
Розігрійте молоко в каструлі. Перелийте туди вміст тарілки. І варіть до загустіння крему.
Форму для запікання змастіть маслом, покладіть наверх один шматок тіста. Його, в свою чергу, також змастіть маслом, покласти 2-й шматок тіста. На нього викладайте крем і кладіть 3-й шар тіста.
Змастіть маслом, накрийте зверху 4-м шаром. Ставте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 45 хвилин.
Бугаца готова!
Бугаца готова!