Рецепт Бостонський торт фото

Бостонський торт
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Бісквітне тісто
Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Ви фанат випічки і любите пробувати щось новеньке? Тоді хочу поділитися з вами дуже класним десертом, Котрий, я впевнена, не залишить байдужими не дорослих, ні дітей. Спробуйте обов'язково!

Покажу, як приготувати "бостонський торт" . Найніжніші коржі, повітряний і насичений крем, шоколадна глазур, - звучить непогано, згодні? Це досить знаменитий десерт, який для різноманітності точно варто повторити в домашніх умовах. На святковий стіл або просто до чаю буде дуже здорово!

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки (або стручок)
  • Цукор - 140 грам
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 200 грам (тісто)
  • Цукор - 200 грам (тісто)
  • Розпушувач - 2 чайних ложки (тісто)
  • Сіль - 1 щіпка (тісто)
  • Вершкове масло - 75 грам (тісто)
  • Молоко - 180 мілілітрів (тісто)
  • Яйце - 1 штука (тісто)
  • Шоколад - 85 грам (глазур)
  • Цукор - 25 грам (глазур)
  • Вода - 2 Ст. Ложки (глазур)
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки (глазур)
бостонський торт - фото крок 1
1. Молоко, ванільний екстракт і пару ложок цукру прогрійте. Окремо з'єднайте цукор, що залишився, просіяне борошно, крохмаль і сіль.
бостонський торт - фото крок 2
2. Всипте в тепле молоко і перемішайте.
бостонський торт - фото крок 3
3. Поставте на вогонь і, помішуючи, млоїте пару хвилин. Зніміть з вогню. Трохи остудіть. Окремо збийте яйця. Додайте пару ложок суміші в яйця, швидко перемішайте. Викладіть яйця в сотейник і знову проваріть на повільному вогні 2-3 хвилини. Додайте масло.
бостонський торт - фото крок 4
4. Накрийте готовий крем харчовою плівкою, трохи остудіть і приберіть в холодильник мінімум на 1 час. Можете зберігати його до 3 днів.
бостонський торт - фото крок 5
5. Поки охолоджується крем можна зайнятися тестом. Духовку розігрійте до 180 градусів. У глибокій мисці з'єднайте борошно, цукор, розпушувач, сіль. Додайте масло, трохи молока і ваніль.
бостонський торт - фото крок 6
6. Решту молока збийте з яйцем. Влийте в тісто, збийте все до однорідності.
бостонський торт - фото крок 7
7. Викладіть тісто у жароміцних форму, змащену маслом і присипану борошном. Надішліть в духовку і випікайте до рум'яності (хвилин 30-45, в залежності від форми).
бостонський торт - фото крок 8
8. Готовий корж остудіть хвилин 5-7 в формі, а після на решітці. Акуратно розріжте його на два коржі.
бостонський торт - фото крок 9
9. Змастіть кремом і зберіть тортик.
бостонський торт - фото крок 10
10. На водяній бані приготуйте глазур. З'єднайте шоколад, цукор, воду. Як тільки шоколад розтанув, зніміть з вогню і додайте вершкове масло. Ретельно перемішайте. Для аромату можна додати трішки ванільного екстракту.
бостонський торт - фото крок 11
11. Полийте глазур'ю і "бостонський торт" готовий.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти