Бостонський торт
(покроковий рецепт з фото)
Ви фанат випічки і любите пробувати щось новеньке? Тоді хочу поділитися з вами дуже класним десертом, Котрий, я впевнена, не залишить байдужими не дорослих, ні дітей. Спробуйте обов'язково!
Покажу, як приготувати "бостонський торт" . Найніжніші коржі, повітряний і насичений крем, шоколадна глазур, - звучить непогано, згодні? Це досить знаменитий десерт, який для різноманітності точно варто повторити в домашніх умовах. На святковий стіл або просто до чаю буде дуже здорово!
- Молоко - 500 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки (або стручок)
- Цукор - 140 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 200 грам (тісто)
- Цукор - 200 грам (тісто)
- Розпушувач - 2 чайних ложки (тісто)
- Сіль - 1 щіпка (тісто)
- Вершкове масло - 75 грам (тісто)
- Молоко - 180 мілілітрів (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Шоколад - 85 грам (глазур)
- Цукор - 25 грам (глазур)
- Вода - 2 Ст. Ложки (глазур)
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки (глазур)
1. Молоко, ванільний екстракт і пару ложок цукру прогрійте. Окремо з'єднайте цукор, що залишився, просіяне борошно, крохмаль і сіль.
2. Всипте в тепле молоко і перемішайте.
3. Поставте на вогонь і, помішуючи, млоїте пару хвилин. Зніміть з вогню. Трохи остудіть. Окремо збийте яйця. Додайте пару ложок суміші в яйця, швидко перемішайте. Викладіть яйця в сотейник і знову проваріть на повільному вогні 2-3 хвилини. Додайте масло.
4. Накрийте готовий крем харчовою плівкою, трохи остудіть і приберіть в холодильник мінімум на 1 час. Можете зберігати його до 3 днів.
5. Поки охолоджується крем можна зайнятися тестом. Духовку розігрійте до 180 градусів. У глибокій мисці з'єднайте борошно, цукор, розпушувач, сіль. Додайте масло, трохи молока і ваніль.
6. Решту молока збийте з яйцем. Влийте в тісто, збийте все до однорідності.
7. Викладіть тісто у жароміцних форму, змащену маслом і присипану борошном. Надішліть в духовку і випікайте до рум'яності (хвилин 30-45, в залежності від форми).
8. Готовий корж остудіть хвилин 5-7 в формі, а після на решітці. Акуратно розріжте його на два коржі.
9. Змастіть кремом і зберіть тортик.
10. На водяній бані приготуйте глазур. З'єднайте шоколад, цукор, воду. Як тільки шоколад розтанув, зніміть з вогню і додайте вершкове масло. Ретельно перемішайте. Для аромату можна додати трішки ванільного екстракту.
11. Полийте глазур'ю і "бостонський торт" готовий.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!