Борщ від шеф-кухаря
(покроковий рецепт з фото)
Ви пробували приготувати страви за рецептами знаменитих шеф-кухарів? А хочете відчути себе в ролі шеф-кухаря? Тоді пропоную вам цікавий рецепт борщу з карасями від шеф-кухаря. Дуже смачний!
Рецепт приготування борщу від шеф-кухаря нескладний, а інгредієнти доступні, але все-таки трохи часу буде витрачено. Але повірте, цей час окупиться чудовим і незвичайним смаком. Наваристий, незвичайний, на рибному бульйоні ... Борщ ідеально підходить для сімейного обіду. Цікавий рецепт, гідний і вашої уваги!
- Карасі - 7-8 штук
- Буряк - 600 грам
- Морква - 400 грам
- Корінь петрушки - 200 грам
- Капуста свіжа - 1 кілограм
- Квашена капуста - 500 грам
- Сіль морська - 1000 грам (для запікання буряка)
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Томатна паста - 200 грам
- Цукор - 100 грам (за смаком)
- Ріпчаста цибуля - 400 грам
- Рибний бульйон - 2 L
- Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Зелень - 1 пучок
Насамперед запікаємо буряк на морської солі в духовці при температурі 100 градусів (і за часом близько 2 годин). Потім остигнула нарізаємо соломкою.
Очищених і випотрошених карасів піджаримо на рослинному маслі до хрусткої скоринки. Два карася залишимо для рибного бульйону.
У каструлю викладаємо очищених карасів, заливаємо їх водою і ставимо варитися їх невеликому вогні хвилин 40. Можна додати лавровий лист і запашний перець.
Очищений і помитий корінь петрушки нарізаємо соломкою.
Морквину і цибулю нарізаємо теж соломкою.
Квашену капусту треба трохи обсмажити на олії. А потім додати на сковороду 2-3 ст.Л. Томатної пасти і стакан рибного бульйону.
У киплячий рибний бульйон (проціджений) додаємо нарізану соломкою свіжу капусту і варимо хвилин 15.
Цибуля, морквину і корінь петрушки трохи обсмажити на олії. Потім додаємо 2-3 ст. Л рибного бульйону і буряк.
Тушкуємо овочі на сковороді хвилин 10, а потім додаємо томатну пасту. Перемішуємо і залишаємо на вогні ще хвилин на 5. Відправляємо заправку до капусти в бульйон, варимо 10 хвилин.
Далі доводимо борщ до кипіння і додаємо квашену капусту, сіль, перець, яблучний оцет і дрібно нарізану зелень.
Подавати готовий борщ від шеф-кухаря можна різними способами: поклавши смаженого карася в тарілку з борщем або окремо на тарілку. Ми вибрали перший спосіб.