Рецепт Блинница фото

Блинница
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Крупи , Пшоно і пшениця
Вагітним і годуючим
На обід , На святковий стіл , На сніданок , Ситний сніданок , Масляна
Випічка
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Блинница - це своєрідний пиріг, основою якого є класичні млинці, які змащують пшоняної або вівсяною кашею і збитим яйцем. Все це запікають у духовці. Виходить дуже смачно!

Опис приготування:

Приготувати млинниць зовсім нескладно, а за смаком вона сподобається всім, навіть тим, хто не любить каші! Обов'язково приготуйте млинниць, особливо на Масляну! А рецепт, як приготувати млинниць, Дивіться нижче!

  • Пшоняна крупа - 200 грам
  • Яйця - 4-5 штук
  • Борошно - 200 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
блинница - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
блинница - фото крок 2
Насамперед приготуйте тісто на млинці. Яйця збийте з дрібкою солі.
блинница - фото крок 3
Додайте молоко і розмішайте віночком до однорідності.
блинница - фото крок 4
Потроху всипати борошно і розмішуйте вінчиком гарненько, щоб не було грудочок.
блинница - фото крок 5
Посмажте тонкі млинці на сковороді, змащеній невеликою кількістю рослинного масла.
блинница - фото крок 6
Тим часом відваріть пшоняну кашу в трохи підсоленій воді.
блинница - фото крок 7
Збийте яйце. Я збиваю міксером протягом 3-5 хвилин, щоб маса стала пишною і посветлела.
блинница - фото крок 8
Дно форми для випікання застеліть пергаментом або фольгою, так простіше буде вийняти млинниць з форми. Першим шаром покладіть млинець, на нього рівним шаром покладіть невелику кількість пшоняної каші.
блинница - фото крок 9
Зверху змастіть збитим яйцем і накрийте наступним млинцем. Повторюйте процедуру, поки не закінчиться каша або млинці.
блинница - фото крок 10
Останній млинець змастіть тільки збитим яйцем.
блинница - фото крок 11
Випікайте в духовці при температурі 160 градусів 15 хвилин.
блинница - фото крок 12
Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти