Блинница
(покроковий рецепт з фото)
Блинница - це своєрідний пиріг, основою якого є класичні млинці, які змащують пшоняної або вівсяною кашею і збитим яйцем. Все це запікають у духовці. Виходить дуже смачно!
Приготувати млинниць зовсім нескладно, а за смаком вона сподобається всім, навіть тим, хто не любить каші! Обов'язково приготуйте млинниць, особливо на Масляну! А рецепт, як приготувати млинниць, Дивіться нижче!
- Пшоняна крупа - 200 грам
- Яйця - 4-5 штук
- Борошно - 200 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Насамперед приготуйте тісто на млинці. Яйця збийте з дрібкою солі.
Додайте молоко і розмішайте віночком до однорідності.
Потроху всипати борошно і розмішуйте вінчиком гарненько, щоб не було грудочок.
Посмажте тонкі млинці на сковороді, змащеній невеликою кількістю рослинного масла.
Тим часом відваріть пшоняну кашу в трохи підсоленій воді.
Збийте яйце. Я збиваю міксером протягом 3-5 хвилин, щоб маса стала пишною і посветлела.
Дно форми для випікання застеліть пергаментом або фольгою, так простіше буде вийняти млинниць з форми. Першим шаром покладіть млинець, на нього рівним шаром покладіть невелику кількість пшоняної каші.
Зверху змастіть збитим яйцем і накрийте наступним млинцем. Повторюйте процедуру, поки не закінчиться каша або млинці.
Останній млинець змастіть тільки збитим яйцем.
Випікайте в духовці при температурі 160 градусів 15 хвилин.
Їжте із задоволенням!